Ουκρανία: «Σφοδρή επίθεση» του ρωσικού στρατού στο εργοστάσιο Αζοφστάλ

by Times Newsroom

«Σφοδρή επίθεση» στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, με τη στήριξη αρμάτων μάχης και αμφιβίων δυνάμεων, εξαπέλυσαν ο ρωσικός στρατός και οι φιλορωσικές δυνάμεις την Τρίτη, ανακοίνωσε διοικητής του Τάγματος Αζόφ, που υπερασπίζεται τις εγκαταστάσεις. Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να βομβαρδίζουν τις εκτενείς εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας Αζοφστάλ, επειδή Ουκρανοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν την εκεχειρία που κηρύχθηκε εκεί για να μετακινηθούν σε καλύτερες θέσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

«Μια σφοδρή επίθεση στην περιοχή του Αζοφστάλ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, με τη στήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων, αρμάτων μάχης, με απόπειρες αποβίβασης στρατευμάτων, με τη βοήθεια σκαφών και ενός μεγάλου αριθμού δυνάμεων του πεζικού», δήλωσε ο Σβιάτοσλαβ Παλαμάρ, αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Αζόφ, σε  βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Telegram.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να τους απωθήσουμε», συμπλήρωσε, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση για τη λήψη «άμεσων μέτρων με στόχο την απομάκρυνση των αμάχων», που παραμένουν εγκλωβισμένοι με τους Ουκρανούς μαχητές σε αυτό το τεράστιο εργοστάσιο στη Μαριούπολη, στρατηγικής σημασίας λιμάνι στο νότιο τμήμα του Ντονμπάς, που έχει σχεδόν πλήρως τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο.

 «Κηρύχθηκε εκεχειρία, άμαχοι έπρεπε να απομακρυνθούν από το έδαφος της Αζοφστάλ. Ουκρανοί στρατιωτικοί και του (τάγματος) Αζόφ, που βρίσκονται στο εργοστάσιο, το εκμεταλλεύτηκαν. Βγήκαν από τα υπόγεια, πήραν θέσεις βολής στο έδαφος και στα κτίρια του εργοστασίου», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το RIA.

«Τώρα μονάδες του ρωσικού στρατού και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, χρησιμοποιώντας το πυροβολικό και την αεροπορία, αρχίζουν να καταστρέφουν αυτές τις θέσεις βολής», σημείωσε το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Σφοδροί βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν τη περασμένη νύχτα, στο Αζοφστάλ κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο γυναίκες και τραυματίστηκαν «περίπου 10 άμαχοι», σύμφωνα με τον διοικητή του Τάγματος Αζόφ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com