Ουκρανία: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των επιζώντων από το βομβαρδισμένο σχολείο

Δεκάδες φαίνεται ότι είναι οι νεκροί στο σχολείο που βομβαρδίστηκε στο Λουγκάνσκ.

by Times Newsroom

Βομβαρδισμός σε σχολείο στο Λουγκάνσκ, όπου είχαν βρει καταφύγιο περίπου 90 άτομα, φαίνεται ότι έχει οδηγήσει σε δεκάδες νεκρούς, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

Σοκαριστικές μαρτυρίες

Το CNN μεταφέρει σοκαριστικές μαρτυρίες από τους επιζώντες.

«Με χτύπησε μια πλάκα», δήλωσε ένας άνδρας με επίδεσμο στη μύτη και το μέτωπό του, ο οποίος προτίμησε να μην δώσει το όνομά του για λόγους προστασίας. «Στη συνέχεια, μια άλλη έκρηξη, μικρές πέτρες έπεσαν πάνω μας. Σκοτάδι», περιέγραψε.

«Υπήρχε μια γυναίκα στο δωμάτιό μας που ούρλιαζε όλη την ώρα. Την τραβούσαν έξω και ούρλιαζε όλη την ώρα. Της είπα, ‘μην ουρλιάζεις’. Δεν μπορούσαμε να ακούσουμε τίποτα», πρόσθεσε.

«Άρχισαν να σκάβουν», είπε. «Βγήκα έξω. Ήμουν σαν μεθυσμένος άνθρωπος, χαμένος».

Βίντεο από το σχολείο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Σέρχιϊ Χαιντάι, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Λουγκάνσκ, τα οποία δείχνουν ένα κτίριο που ισοπεδώθηκε πλήρως από την επίθεση.

Ο Χαιντάι δήλωσε ότι από τους περίπου 90 ανθρώπους που βρίσκουν καταφύγιο στο σχολείο, μόνο 27 βγήκαν ζωντανοί από την επίθεση το απόγευμα του Σαββάτου. Δείτε το βίντεο:

Ένας άλλος επιζών, ο Σεργκέι, δήλωσε ότι βρισκόταν στο υπόγειο του σχολείου όταν χτύπησε η βόμβα και ότι και οι τρεις όροφοι του κτιρίου κατέρρευσαν «στο έδαφος».

«Δεν καταλάβαμε τίποτα», εξήγησε. «Ήμασταν μέσα. Όλα μαζί, όλα έπεσαν κάτω. Το σκοτάδι. Αυτό ήταν όλο».

Ο Γεβγέν περιέγραψε μια απελπισμένη διαφυγή.

«Ήμουν ο πρώτος που άρχισε να σκαρφαλώνει έξω», τόνισε. «Πιάναμε τούβλα και τα πετούσαμε έξω. Υπήρχαν ξύλινες σανίδες και πίνακες. Οι ντόπιοι που δεν ήταν στο υπόγειο βοήθησαν και χρησιμοποίησαν έναν σωλήνα για να ξηλώσουν αυτές τις σανίδες».

Οι επιζώντες δήλωσαν ότι μεταξύ των γειτόνων με τους οποίους είχαν καταφύγει ήταν και αρκετοί ηλικιωμένοι παππούδες και γιαγιάδες.

«Φανταστείτε τι βομβάρδισαν», είπε ο Σεργκέι. «Ένα συνηθισμένο χωριό με μόνο συνταξιούχους και παιδιά».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή