Ουκρανία: Ξεκίνησε η επίθεση της Ρωσίας στα ανατολικά – «Προσπάθησαν να διαρρήξουν τις άμυνες μας»

Οι Αμερικανοί εκτιμούν, στο μεταξύ, πως η Μαριούπολη παραμένει «διαφιλονικούμενη»

by Times Newsroom

Η Ρωσία φαίνεται πως έχει ξεκινήσει την αναμενόμενη επίθεση της στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα αργά το απόγευμα ο Ολέξι Ντανίλοφ, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της χώρας.

«Σήμερα το πρωί, σχεδόν σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή των περιοχών του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ και του Χάρκοβο, οι κατακτητές προσπάθησαν να διαρρήξουν τις άμυνές μας», ανέφερε ο αξιωματούχος σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν μέσω τηλεόρασης.

«Ξεκίνησαν την προσπάθειά τους να εκκινήσουν την ενεργητική φάση σήμερα το πρωί», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Προηγουμένως, η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας είχε μιλήσει για «ενδείξεις» σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα αύξησε την ένταση των επιθέσεων της στις περιοχές Ντονέτσκ και Χάρκοβο.

Σε ανάρτηση της στο Facebook, η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων ανέφερε επίσης ότι η κύρια στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας έχει επικεντρωθεί στο να θέσει υπό τον έλεγχο της το σύνολο των περιφερειών του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σημείωσε, ακόμη, ότι μάχες εξακολουθούν να διεξάγονται στην Μαριούπολη, όπου, όπως είπε, η Ρωσία επιχειρεί να εισβάλει στο λιμάνι της πόλης. Το ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης συνεχίζουν να μάχονται εναντίον του ρωσικού στρατού, ανέφερε, λίγο νωρίτερα, και ο Αντόν Χερασένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Η Μαριούπολη παραμένει «διαφιλονικούμενη», σύμφωνα και με το Πεντάγωνο

«Διαφιλονικούμενη» χαρακτήρισε σήμερα τη Μαριούπολη, στρατηγική πόλη-λιμάνι της ανατολικής Ουκρανίας όπου η Ρωσία φέρεται να έχει στείλει στρατιωτικές ενισχύσεις τις τελευταίες ημέρες, και ένας ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

«Η εκτίμηση μας είναι ότι η Μαριούπολη παραμένει διαφιλονικούμενη… Εξακολουθεί να απειλείται από αέρος, τόσο από πυραυλικές επιθέσεις όσο και από βόμβες και φυσικά οβίδες πυροβολικού», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην παρούσα φάση έχουν αναπτυχθεί περίπου 76 ρωσικά τάγματα στη νότια και την ανατολική Ουκρανία, 11 από τα οποία εστάλησαν τις τελευταίες ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com