Ουκρανία: Ζελένσκι κατά Λαβρόφ για τα περί εβραϊκής καταγωγής του Χίτλερ – «Δεν έχω λόγια»

«Η Ρωσία ξέχασε τα μαθήματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου»

by Times Newsroom

Την αντίδραση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκάλεσε το σχόλιο του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ πως ο ηγέτης των Ναζί Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκή καταγωγή δείχνει ότι η Μόσχα ξέχασε ή δεν έμαθε ποτέ τα μαθήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Δεν έχω λόγια… Κανείς δεν άκουσε καμία άρνηση ούτε καμία δικαιολογία από τη Μόσχα. Το μόνο που έχουμε από εκεί είναι σιωπή… αυτό σημαίνει ότι η ρωσική ηγεσία έχει ξεχάσει όλα τα μαθήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο Ζελένσκι, ο οποίος είναι Εβραίος, σε νυχτερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Ή ίσως δεν έμαθαν ποτέ αυτά τα μαθήματα», τόνισε, όπως μεταδίδουν Reuters και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι δηλώσεις Λαβρόφ προκάλεσαν διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα» για τα σχόλια που έκανε ο Λαβρόφ την Κυριακή, στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στην ιταλική τηλεόραση.

Ο Ισραηλινός υπουργός των Εξωτερικών, Γαΐρ Λαπίντ, δήλωσε ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ έκανε «μία ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση».

Υπενθυμίζεται ότι στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε: «Και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι Εβραίοι».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή