Ουκρανικό: Επιμένει στον στόχο για ένταξη στο ΝΑΤΟ ο Ζελένσκι, παρά το casus belli

«Πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούμε στον δρόμο που επιλέξαμε».

by Times Newsroom

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεχίσει να επιδιώκει τον στόχο της για ένταξη στο ΝΑΤΟ παρά την οργή της Ρωσίας και τις επιφυλάξεις ορισμένων δυτικών χωρών.

«Σήμερα, πολλοί δημοσιογράφοι και πολλοί ηγέτες υπαινίσσονται στην Ουκρανία ότι είναι δυνατόν να μην διακινδυνεύσουμε, να μην θέτουμε συνεχώς το θέμα της μελλοντικής συμμετοχής στη συμμαχία, επειδή αυτοί οι κίνδυνοι συνδέονται με την αντίδραση της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

«Πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούμε στον δρόμο που επιλέξαμε».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει αιτία πολέμου.

Πάντως οι δηλώσεις Ζελένσκι, έρχονται σε αντίθεση με τα όσα είπε ο Ουκρανός πρεσβης Βαντίμ Πριστάικο στην Βρετανία, μιλώντας στο BBC. Η Ουκρανία ενδέχεται να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ προκειμένου να αποφύγει έναν πόλεμο με τη Ρωσία, ανάφερε,

«Ενδέχεται, κυρίως καθώς απειλούμαστε με αυτό τον τρόπο, εκβιαζόμαστε από αυτό και πιεζόμαστε να το πράξουμε», απάντησε ο Πριστάικο όταν ρωτήθηκε αν το Κίεβο μπορεί να αλλάξει τη στάση του σε ό,τι αφορά την ένταξή του στο ΝΑΤΟ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com