Ουκρανικός στρατός: Οι Ρώσοι έχουν πυρομαχικά για τρεις μέρες

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι παρόμοια με τα καύσιμα, υπογραμμίζοντας ότι η αδυναμία της Ρωσίας να οργανώσει έναν αγωγό για να καλύψει τις ανάγκες των στρατευμάτων είναι η βασική αιτία πίσω από την υλικοτεχνική αποτυχία.

by Times Newsroom

Πυρομαχικά και τρόφιμα για τρεις μέρες έχουν οι ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με την τελευταία επιχειρησιακή έκθεση του ουκρανικού στρατού. «Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής που επιχειρούν στην Ουκρανία έχουν αποθέματα πυρομαχικών και τροφίμων για όχι περισσότερο από τρεις ημέρες», αναφέρεται.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι παρόμοια με τα καύσιμα, υπογραμμίζοντας ότι η αδυναμία της Ρωσίας να οργανώσει έναν αγωγό για να καλύψει τις ανάγκες των στρατευμάτων είναι η βασική αιτία πίσω από την υλικοτεχνική αποτυχία.

Αναφέροντας ένα συγκεκριμένο παράδειγμα στην περιοχή Οχτίρκα της περιφέρειας Σούμι, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν ότι «η ανυπακοή των Ρώσων στρατιωτικών» οδήγησε περίπου 300 στρατιώτες να αρνηθούν να εκτελέσουν εντολές.

Στα κατεχόμενα εδάφη της περιοχής Λουγκάνσκ, λόγω των μεγάλων απωλειών ανθρώπινου δυναμικού, η Ουκρανία είπε ότι η Ρωσία «συνεχίζει να κινητοποιεί πολίτες του οιονεί σχηματισμού του LPR» ωστόσο «ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν υποστηρίζει την πολιτική των κατακτητών, δεν θέλει να πάρει τα όπλα και κρύβεται από τους εκπροσώπους της κατοχικής εξουσίας».

«Σημαντικό είναι ότι η επιστράτευση γίνεται χαοτικά, οι άνθρωποι που κινητοποιούνται δεν κατανέμονται ανά ειδικότητες, οι περισσότεροι δεν έχουν στρατιωτική ειδικότητα, γιατί δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ. Υπογράφονται συμβόλαια με πολίτες που έχουν ρωσικά διαβατήρια και όσοι έχουν μόνο ψευδοδημοκρατικό διαβατήριο εγγράφονται ως εθελοντές», αναφέεται επίσης.

Ανακατέλαβαν την πόλη την πόλη Μακαρίβ

Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις του ανακατέλαβαν την πόλη Μακαρίβ, μόλις 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου. Στην τελευταία του ενημέρωση για τη σύγκρουση, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας λέει ότι τα στρατεύματά του απώθησαν τα ρωσικά στρατεύματα έξω από την πόλη, περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας.

«Χάρη στις ηρωικές ενέργειες των υπερασπιστών μας, η κρατική σημαία της Ουκρανίας υψώθηκε πάνω από την πόλη Μακαρίβ, ο εχθρός απορρίφθηκε», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Οι ρωσικές δυνάμεις κρατούν τον χερσαίο διάδρομο με την Κριμαία

Σε προηγούμενη αναφορά τους, οι Ουκαρνοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κρατούν τον χερσαίο διάδρομο με την Κριμαία και εμποδίζουν την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα.

Η πόλη Σούμι είναι επίσης μερικώς αποκλεισμένη, ενώ οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού συνεχίζονται στην πόλη του Χάρκοβο.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπολογίζουν ότι οι Ρώσοι έχασαν περίπου 300 άτομα μόνο τη Δευτέρα.

«Αναμένεται ότι ο εχθρός θα συνεχίσει να εκτοξεύει ύπουλα πυραύλους και βομβαρδισμούς και να πραγματοποιεί επιθέσεις με το πυροβολικό κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας πυροβολικό αεριωθουμένων, αεροσκάφη, όπλα υψηλής ακρίβειας και πυρομαχικά», αναφέρει η έκθεση.

Αυξήθηκε η ρωσική παρουσία στον αέρα

Οι ρωσικές δυνάμεις «αύξησαν την αεροπορική τους παρουσία στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας» τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

«Εκτός από τη χρήση πολλών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, ο εχθρός χρησιμοποιεί βομβαρδιστικά, επιθετικά και μαχητικά αεροσκάφη, πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους σε διάφορες κατευθύνσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή