Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για Λευκορωσία: Η ζωή κανενός δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο για πολιτικούς σκοπούς

«Υβριδική επίθεση από τη Λευκορωσία αυτό που συμβαίνει στα σύνορα με την Πολωνία»

by Times Newsroom 1

Η ζωή κανενός δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο για πολιτικούς σκοπούς, γι’ αυτό είμαι πεπεισμένη ότι το Συμβούλιο θα δώσει ισχυρή και ενωμένη απάντηση σε αυτή τη συμπεριφορά που πρέπει να σταματήσει» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, αναφερθείσα στην κατάσταση στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία. «Αυτό που παρατηρούμε στα σύνορα, το θεωρούμε υβριδική επίθεση από τη Λευκορωσία» είπε χαρακτηριστικά.

Προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, μίλησε ακόμα για το ζήτημα της ενέργειας και το κράτος δικαίου στην Πολωνία.

«Όσον αφορά στο κράτος δικαίου στην Πολωνία, μίλησα αναλυτικά πριν από δύο ημέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ερώτημα είναι η ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος στην Πολωνία. Δεν είναι κάτι καινούριο, είναι μία διαδικασία σε εξέλιξη, αλλά με τη νέα απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, έχει λάβει νέα διάσταση» είπε χαρακτηριστικά η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. «Ανυπομονώ για τις συζητήσεις με τους ηγέτες. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε ευθύνη όταν έχει να κάνει με την προστασία των θεμελιωδών αξιών μας» σημείωσε.

Η πρόεδρος της Επιτροπής επισήμανε ότι «το δεύτερο θέμα είναι οι τιμές στην ενέργεια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη εργάζονται σκληρά για να βοηθήσουν τους πολίτες να το αντιμετωπίσουν. Ως Κομισιόν έχουμε αποφασίσει μια σειρά μέτρων που αφορούν στις τιμές ενέργειας, τις τιμές στο ηλεκτρικό για να στηρίξουμε τους καταναλωτές».

Συμπλήρωσε ότι «μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα είναι ξεκάθαρο ότι η στρατηγική πρέπει να είναι οι μαζική επένδυση σε καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή