Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Θα θυμάμαι τον Νταβίντ Σασόλι ως υπέρμαχο της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης και ως αγαπητό φίλο»

«Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για την Ευρώπη. Η Ένωσή μας χάνει έναν παθιασμένο Ευρωπαίο, έναν ειλικρινή δημοκράτη και έναν καλό άνθρωπο. Ο Nταβίντ Σασόλι ήταν ένας άνθρωπος με βαθιά πίστη και ισχυρές πεποιθήσεις»

by Times Newsroom

Ο Νταβίντ Σασόλι υπερασπίστηκε την ΕΕ και τις αξίες της, ενώ παράλληλα ήταν υπέρ μιας πιο ενωμένης Ευρώπης ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στη δήλωσή της για την απώλεια του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για την Ευρώπη. Η Ένωσή μας χάνει έναν παθιασμένο Ευρωπαίο, έναν ειλικρινή δημοκράτη και έναν καλό άνθρωπο. Ο Nταβίντ Σασόλι ήταν ένας άνθρωπος με βαθιά πίστη και ισχυρές πεποιθήσεις» υπογράμμισε η κ. φον ντερ Λάιεν και προσέθεσε ότι «όλοι αγαπούσαν το χαμόγελό του και την ευγένειά του, ωστόσο ήξερε πώς να παλεύει για αυτό στο οποίο πίστευε. Το 1989 ήταν στο Βερολίνο, ανάμεσα στους νέους Ευρωπαίους, όταν γκρεμίστηκε το τείχος. Και έκτοτε στάθηκε στο πλευρό της δημοκρατίας και της ενωμένης Ευρώπης».

«Κατά την υπεδεκαετή θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερασπίστηκε συνεχώς την Ένωσή μας και τις αξίες της. Αλλά πίστευε επίσης ότι η Ευρώπη έπρεπε να αγωνιστεί για περισσότερα. Ήθελε η Ευρώπη να είναι πιο ενωμένη, πιο κοντά στους ανθρώπους της, πιο πιστή στις αξίες μας. Αυτή είναι η κληρονομιά του», επισήμανε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

«Και έτσι θα τον θυμάμαι. Ως υπέρμαχο της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης και ως αγαπητό φίλο. Οι σκέψεις μου είναι με τη γυναίκα του, την Αλεσάντρα, τα παιδιά του, τον Τζούλιο και τη Λίβια, και όλους τους φίλους του», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com