Ούβε Ζέελερ: Πέθανε στα 85 του χρόνια ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου

Από το 2020 είχε επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του

by Times Newsroom

Στο πένθος βυθίστηκε το γερμανικό αλλά και παγκόσμιο ποδόσφαιρο από την είδηση του θανάτου του Ούβε Ζέελερ, ο οποίος υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που ανέδειξε η Γερμανία ενώ η FIFA τον είχε συμπεριλάβει και στη λίστα με τους 125 καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Από το 1953 ως το 1972, επί 19 χρόνια δηλαδή, φόρεσε τη φανέλα του Αμβούργου, με το οποίο έβαλε περισσότερα από 400 γκολ, ενώ στη συνέχεια υπήρξε και πρόεδρος του κλαμπ. Παράλληλα, με την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας είχε 43 γκολ σε 72 συμμετοχές, έχοντας πάρει μέρος σε τέσσερα Μουντιάλ (1958, 1962, 1966, 1970) και φτάνοντας ως τον τελικό το 1996.

Ο Ζέελερ έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία στο γερμανικό ποδόσφαιρο και ήταν μία από τις σημαντικότερες μορφές του, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ευχάριστα για αυτόν, αφού έπειτα από μια επέμβαση στη λεκάνη στην οποία είχε υποβληθεί το 2020 η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Η είδηση του θανάτου του, στην ηλικία των 85 ετών, προκάλεσε θλίψη στους συμπατριώτες του, ενώ πολλές είναι οι αναφορές και στα διεθνή ΜΜΕ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή