Π. Αρκουμανέας: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων σήμερα- Πάνω από 1.500

by Times Newsroom 1

Πάνω από 1.500 νέα κρούσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αυξητική τάση των ημερήσιων κρουσμάτων νέου κορωνοϊού με την επιστημονική κοινότητα να προειδοποιεί ότι βρισκόμαστε λίγο πριν το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Την ανοδική τάση επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος δήλωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε μια αύξηση 60% στα λύματα.

Τον προβληματισμό του για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας εξέφρασε χθες και ο πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τις ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών.

Στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους προσέγγισης, κυρίως των νεότερων ηλικιών, και αναπτέρωσης του ρυθμού των εμβολιασμών. Μάλιστα για να επιταχύνει τους εμβολιασμούς σε περιοχές όπου καταγράφονται χαμηλά ποσοστά, η κυβέρνηση επιστρατεύει την τοπική αυτοδιοίκηση και πρόσωπα με επιρροή στις τοπικές κοινωνίες.

Τι είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Αρκουμανέας επιβεβαίωσε ότι αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και δέκα ημέρες έχει αυξητική και έντονη τάση, ωστόσο, όπως είπε, μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

«Σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 κρούσματα», δήλωσε.

Αναφερόμενος στο προφίλ των κρουσμάτων, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη, προσθέτοντας ότι πάνω από το 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση. Τόνισε επίσης ότι έχουν καταγράφει συρροές σε νυχτερινά μαγαζιά.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει εν μέρει τα αυξημένα νούμερα, ο κ. Αρκουμανέας εξήγησε ότι εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα και επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που κάνουν τεστ λήγω των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για την ώρα η κυρίαρχη μετάλλαξη στη χώρα μας παραμένει η βρετανική, ωστόσο εκτιμάται ότι τον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη.

Τόνισε, τέλος, ότι για την μετάλλαξη Δέλτα είναι σημαντικό να έχουν γίνει και οι δυο δόσεις του εμβολίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή