Π.Ο.Υ.: Οριστικοποιήθηκε το πόρισμα για την προέλευση του κορωνοϊού – Επιστημονικοί συμβιβασμοί με Κίνα

by Times Newsroom 1

Το πόρισμα της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του Π.Ο.Υ που ερεύνησαν  στοιχεία και δεδομένα για την προέλευση του κορωνοϊού στην Κίνα οριστικοποιήθηκε και απομένουν τυπικές διαδικασίες επανελέγχου και μετάφρασης για να δημοσιευτεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής στην Κίνα Πιτερ Μπεν Εμπάρεκ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, διευκρινίζοντας ότι μετά από αδιάκοπη εξέταση των στοιχείων που συλλέχθηκαν επήλθαν οι επιστημονικοί συμβιβασμοί που βασίζονται σε ανάλυση δεδομένων και με την κινέζικη πλευρά.

Επί της διαδικασίας δημοσίευσης του πορίσματος, ο επικεφαλής διαχείρισης κρίσεων της Covid 19 Μαϊκ Ράϊαν, τόνισε πως έπειτα από την ολοκλήρωση της μετάφρασης του πορίσματος που απαιτεί χρόνο, ώστε να αποδοθεί επακριβώς σε κάθε γλώσσα, αυτό θα αποσταλεί σε κάθε κράτος μέλος για ενημέρωση, ενώ στην συνέχεια θα μπορούν να γίνουν και παρατηρήσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός, η ομάδα των εμπειρογνωμόνων εργάστηκε 24ωρές το εικοσιτετράωρο, ώστε να εξαχθούν σαφή και ασφαλή συμπεράσματα, που θα προσδιορίσουν εν προκειμένω και τον τρόπο συνέχισης των ερευνών για τον εντοπισμό τόσο της προέλευσης του κορονοιού όσο και του ενδιάμεσου ξενιστή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή