Παγκόσμια Τράπεζα: Σχεδόν 12 δισ. δολ. θα χρειαστεί η Αφρική για να αναχαιτίσει τον κορωνοϊό

by Times Newsroom 1

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι η Αφρική θα χρειαστεί περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για εμβόλια κατά της COVID-19, αλλά και για τη διανομή τους, προκειμένου να επιτύχει ικανοποιητικά επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης και να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με μία νέα εργασία που εκπόνησαν η ίδια τράπεζα μαζί με το ΔΝΤ.

Η ίδια έρευνα υποστηρίζει την περαιτέρω παράταση από την ομάδα χωρών G20 του μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση χρέους μέχρι το τέλος του χρόνου, επισημαίνοντας τις αυξημένες ανάγκες οικονομικής ρευστότητας των αναπτυσσόμενων χωρών, αλλά και τις επιδεινούμενες προοπτικές της βιωσιμότητας του χρέους τους.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το ποσό των χρημάτων που έχει ανάγκη η Αφρική, προκειμένου να αναχαιτίσει τη μετάδοση του ιού, ισούνται περίπου με το συνολικό ποσό επίσημων καταβολών εξυπηρέτησης χρέους, οι οποίες έχουν ήδη αναβληθεί από 45 από τις πιο φτωχές χώρες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Αναστολής Εξυπηρέτησης Χρέους της G20 (DSSI).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή