Παναγιωτόπουλος: Χρειάζεται ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα

Ο υπουργός τόνισε την σημασία της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης, ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή

by Times Newsroom

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στην άτυπη σύνοδο υπουργών Άμυνας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα και διευκρίνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή άμυνα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρωσική επιθετικότητα.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ανησυχία του για τις σοβαρές επιπτώσεις του πολέμου, ενώ επεσήμανε την ανάγκη συντονισμού των προσπαθειών για τον τερματισμό του.

Επίσης, τόνισε την σημασία της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης, και τη συμβολή, στο πλαίσιο αυτό, μελλοντικών προγραμμάτων, όπως οι κοινές προμήθειας αμυντικού εξοπλισμού, βάσει της Πρότασης Κανονισμού της Ε.Ε. για τις Κοινές Προμήθειες και απαλλαγής τους από ΦΠΑ. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στη σκοπιμότητα εξαιρέσεως των κοινών προμηθειών αμυντικού εξοπλισμού από τα υφιστάμενα κριτήρια του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου, πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας των υπουργών Άμυνας, με συμμετοχή του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρέζνικοφ μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σημειώνεται, ότι στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συναντήσεις με την υφυπουργό Άμυνας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας Σιέμτγιε Μέλλερ και τον υπουργό ‘Αμυνας της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνύ κατά τις οποίες συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας και αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή