Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1: Έκανε το 4×4 και πήγε στο +4

Μεγάλη νίκη για τους πράσινους, στο -6 από την κορυφή οι κιτρινόμαυροι

by Times Newsroom

Ήταν το πρώτο πραγματικά καλό τεστ και για τις δύο ομάδες και ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που το πέρασε με επιτυχία, αφού μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά το 0-1 της ΑΕΚ με το γκολ του Πινέδα, αλλά έκανε την ανατροπή πριν το ημίχρονο με τα πέναλτι των Αϊτόρ – Σπόραρ και πήρε την 4η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες, με αποτέλεσμα να είναι πλέον στο +4 από τον 2ο Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι άρχισε μέσα σε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά και να έχουν την πρώτη φάση στο 5′, όταν ο Σπόραρ άδειασε τον Τζαβέλλα και βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, ο οποίος όμως απέκρουσε.

Μια ευκαιρία που έδωσε κι άλλη ώθηση στους πράσινους, οι οποίοι δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να κάνουν το παιχνίδι τους. Οι κιτρινόμαυροι ήταν φανερό ότι είχαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και στην ανάπτυξη, ενώ στο 26′ είδαν με χαρά τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από την κεφαλιά του Κουρμπέλη μετά την εκτέλεση κόρνερ.

Και αφού δεν έγινε εκεί το 1-0, έγινε λίγο αργότερα, στο 36′ συγκεκριμένα, το 0-1: Κακό κοντρόλ του Πέρεθ, ο Γκατσίνοβιτς πήρε και έδωσε στον Αραούχο, αυτός μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Πινέδα, ο οποίος με ωραίο τρόπο άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ.

Το προβάδισμα της Ένωσης, όμως, δεν έμεινε για πολύ, αφού στο 41′ ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Τσέριν, η μπάλα πήγε στο χέρι του Χατζισαφί και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Αϊτόρ να εκτελεί στο 43′ και να ισοφαρίζει (1-1).

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα έβγαινε με το σκορ ισόπαλο, ήρθε στο 45’+3′ και νέο πέναλτι για τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά για… γκρέμισμα του Γκάνεα από τον Γκαρσία, με τον Σπόραρ να εκτελεί στο 45’+7′ και να γράφει το 2-1.

Γεμάτο το πρώτο μέρος επομένως, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, με τους κιτρινόμαυρους να μπαίνουν πιο δυνατά στο δεύτερο, να προσπαθούν να πιέσουν για την ισοφάριση και να έχουν ευκαιρία στο 55′, όταν ο Αραούχο σούταρε από δύσκολη γωνία και ο Μπρινιόλι απέκρουσε και παραχώρησε κόρνερ.

Αμέσως μετά, στο 58′, ο Ματίας Αλμέιδα έκανε… τέσσερις αλλαγές μαζεμένες, αφού προφανώς δεν ήταν ικανοποιημένος από την ομάδα του, αλλά τρία λεπτά μετά, στο 61′, ήταν τυχερός που δεν έγινε 3-1 το σκορ στο τετ α τετ (υπό την πίεση του Βίντα) του Αϊτόρ, ο οποίος πλάσαρε στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε σε αυτή τη φάση να καθαρίσει το ντέρμπι αλλά δεν το έκανε, όπως δεν το έκανε και στο 69′ με το βολέ του Αϊτόρ που κόντραρε στον Ρότα και ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, ενώ στο 85′ ο Παλάσιος μπήκε για γκολάρα αλλά ο Στάνκοβιτς βρήκε όσο έπρεπε τη μπάλα για να τη στείλει στο δοκάρι.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, Κουρμπέλης (75′ Βέρμπιτς), Ρουμπέν, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ (78′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (78′ Μπερνάρ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (58′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (58′ Μάνταλος), Γιόνσον (58′ Άμραμπατ), Λιβάι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (58′ Ελίασον), Αραούχο (77′ Φαν Βέερτ).

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com