Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Πάρτι Ευρώπης για το «τριφύλλι»

Οι «πράσινοι» γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή τους στην Ευρώπη συντρίβοντας τον ΠΑΣ με 4-0.

by Times Newsroom

Ο Παναθηναϊκός έστησε… ευρωπαϊκό πάρτι! Το «τριφύλλι» διέλυσε τον ΠΑΣ Γιάννινα στη γεμάτη Λεωφόρο με 4-0 και «σφράγισε» την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πέντε χρόνια.

Οι «πράσινοι» με αυτή τη νίκη διεύρυναν το αήττητο σερί τους στις 13 επίσημες αναμετρήσεις και έπιασαν τον ΠΑΟΚ στους 61 βαθμούς.

Πλέον, την τελευταία αγωνιστική, όπου θα «κονταροχτυπηθούν» με τον Δικέφαλο του βορρά στην Τούμπα, μπορούν να διεκδικήσουν και τη δεύτερη θέση.

Και φυσικά, έχουν μπροστά τους τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος με τους «ασπρόμαυρους», με μοναδικό στόχο να κλείσουν τη σεζόν, κατακτώντας την κούπα.

Ο Παναθηναϊκός «κατέβηκε» με σχηματισμό το 4-3-3, τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Χουάνκαρ συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες και Γκατσίνοβιτς έπαιξαν στο κέντρο, ενώ Παλάσιος και Αϊτόρ ήταν στο πλάι του μοναδικού προωθημένου Καρλίτος.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ Γιάννινα παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-2, τον Λοντίγκιν στην εστία και τους Σάλιακα, Παντελάκη, Κάργα και Οικονομόπουλο στα μετόπισθεν. Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ, Στάνκο και Λιάσος αποτέλεσαν τους κεντρικούς χαφ και οι Λώλης και Κύρκος το δίδυμο στην επίθεση.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς φρόντισε να δείξει τις πρόθεσεις της από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι οποίες δεν ήταν άλλες από το να βρει ένα γρήγορο γκολ. Η πίεση ήταν ασφυκτική για τους φιλοξενούμενους, που είχαν κλειστεί στα καρέ τους και προσπαθούσαν να κρατήσουν το μηδέν.

Οι «πράσινοι» είχαν την απόλυτη κυριαρχία, αρκετές τελικές, όμως όχι κάποια μεγάλη ευκαιρία, μέχρι το 18ο λεπτό, όπου «άγγιξαν το γκολ, με τον Σένκεφελντ να παιρνει την κεφαλιά στην μικρή περιοχή, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει, ενώ δεν τα κατάφερε μετέπειτα ούτε ο Παλάσιος, που τον πρόλαβε ο Λώλης.

Ύστερα από δύο λεπτά, το «τριφύλλι» απείλησε ξανά, όταν ο Γκατσίνοβιτς με μια πολύ ωραία σέντρα βρήκε τον Παλάσιος και εκείνος με μια κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το σκηνικό δεν άλλαζε με τίποτα στο ματς, με τους γπηεδούχουν να παίζουν μονότερμα.

Μια τεράστια διπλή ευκαιρία στο 27ο λεπτό έκοψε πάλι την ανάσα των ανθρώπων του ΠΑΣ, όταν αρχικά ο Λοντίγκιν απέκρουσε το «τακουνάκι» του Βιγιαφάνιες και στη συνέχεια της φάσης απέκρουσε ένα καλό σουτ του Βέλεθ, ο οποίος απείλησε και ένα λεπτό μετά με κεφαλιά, αλλά ο Λοντίγκιν του είπε πάλι όχι.

Οι Ηπειρώτες δυσκολευόντουσαν μέχιρ και το κέντρο να περάσουν, όμως στο 31′ δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία, με τη σέντρα του Σάλιακα στην αντεπίθεση και το σουτ του Σνάιντερ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Το ότι ξεμύτισε ο ΠΑΣ δεν άρεσε καθόλου απ’ ότι φάνηκε στους «πράσινους», που μετά από πολλές ευκαιρίες κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Συγκεκριμένα, στο 37′ ο Χουανκάρ έδωσε στον Αϊτόρ, εκείνος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε αλλά στην συνέχεια ο Βιγιαφάνιες με δυνατό πλασέ έκανε το 1-0 και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έριξε καθόλου ρυθμό, τουναντίον. Μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα απείλησε, με ένα σουτ του Γκατσίνοβιτς, το οποίο πέρασε άουτ, ενώ και στο 49′ ο Μακέντα δεν κατάφερε να βρει την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο τελευταίο ημίωρο όμως, οι ευκαιρίες έγιναν γκολ και στήθηκε ένα… ευρωπαϊκό πάρτι στη Λεωφόρο. Στο 68′ ο Καρλίτος βρήκε τον Μαουρίσιο και εκείνος με ένα μακρινό σουτ έκανε το 2-0, ενώ ύστερα από 3 λεπτά, ο Καρλίτος πλάσαρε τον Λοντίγκιν μετά από ασίστ του Κουρμπέλη για το 3-0.

Στο 87ο λεπτό ο Χουάνκαρ θέλησε να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα και το κατάφερε, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 με ένα διαγώνιο σουτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ (75’ Σάρλια), Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες (57’ Μαουρίσιο), Πέρεθ, Παλάσιος (75’ Χατζηγιοβάνης), Γκατσίνοβιτς (57’ Καρλίτος), Αϊτόρ, Μακέντα (66’ Κουρμπέλης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Οικονομόπουλος, Σνάιντερ, Στάνκο, Ντομίνγκεθ (46’ Σιόντης), Λιάσος, Λώλης (60’ Μπρένερ), Κύρκος (60’ Κόντε).

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com