Παπανδρέου: Το χάος που χωρίζει τα λόγια από τα έργα, δεν καλύπτεται από τις επισκέψεις του Μητσοτάκη

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να οδηγηθεί στο μέλλον με την καθυστερημένη έναρξη της κατασκευής ενός δρόμου, όπως της Πατρών - Πύργου»

by Times Newsroom

Με αιχμηρή δήλωση σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα. Ο κ. Παπανδρέου, νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην περιοχή, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα μεγάλα λόγια δεν μπορούν να αποσιωπήσουν ή να αποκρύψουν την ένδοια ως προς το παραγόμενο αποτέλεσμα του κυβερνητικού έργου. Το χάος που χωρίζει τα λόγια από τα έργα, δεν μπορεί να καλυφθεί από τις μεγάλες, επικοινωνιακής λογικής επισκέψεις του πρωθυπουργού στις περιφέρειες της χώρας».

Επέκρινε τον πρωθυπουργό για αναπαραγωγή πολιτικών αντιλήψεων και πρακτικών που «συμπυκνώνει η γνωστή, αλλά και κωμικοτραγική φράση «κατόπιν ενεργειών μου». Μεταφράζονται στην πράξη, σε πολιτική και οικονομική εξάρτηση του πολίτη από τις βουλήσεις ισχυρών παραγόντων, αντί να υπηρετείται το κοινό συμφέρον. Αυτές οι πρακτικές δεν αποτελούν μόνο καθήλωση σε ένα παρελθόν το οποίο οι Έλληνες πληρώνουν πολύ ακριβά, και ιδιαίτερα τα τελευταία δώδεκα χρόνια με μεγάλο κόπο και πόνο, αλλά αποτελούν και προσβολή για τους ίδιους τους πολίτες, που κάποιοι τους θέλουν άβουλους παρακουλουθητές κυβερνητικών επιλογών και αποφάσεων, όπως και ιδεών ειδημόνων».

Καταλόγισε στην κυβέρνηση απουσία σχεδίου και βιώσιμης προοπτικής για τους Έλληνες και τη χώρα. «Όσα είδε και άκουσε ο πρωθυπουργός στην Αχαΐα, αποτελούν, με τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου βεβαίως, τον κοινό παρονομαστή της ομηρίας μας στο πελατειακό μοντέλο άσκησης της πολιτικής, που έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική δυσπραγία για τους πολλούς, την κοινωνική καχεξία για το λαό μας και εντέλει την απουσία ζωογόνου οράματος για τη χώρα. Όραμα αναγκαίο ως απάντηση σε ένα σύνθετο παγκόσμιο περιβάλλον πρωτόγνωρων προκλήσεων και άδηλων ως προς την έκβασή τους γεωπολιτικών εξελίξεων».

Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι «η Αχαΐα, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα, δεν μπορεί να οδηγηθεί στο μέλλον με την καθυστερημένη έναρξη της κατασκευής ενός δρόμου, όπως της Πατρών – Πύργου. Ούτε και με μια δεκάδα έργων, τα οποία επί χρόνια δρομολογούνται, αλλά ακόμη δεν έχουν βρει τη οδό της υλοποίησης τους. Αλλά ούτε και με την συνεχιζόμενη υποβάθμιση βασικών δικαιωμάτων και κοινωνικών υπηρεσίων, όπως της υγείας και της παιδείας».

Επίσης, υπογράμμισε πώς «η μοναδική λυτρωτική και βιώσιμη διέξοδος, είναι ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, αποτέλεσμα δημοκρατικής και συμμετοχικής διαβούλευσης» ενώ τόνισε: «Το βασικό διακύβευμα στο οποίο δεν απαντά η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι το αν υπάρχουν χρήματα, αλλά το ποιος αποφασίζει το που πάνε και το πως οι διαθέσιμοι πόροι. Σχεδιασμένα δημοκρατικά, συμμετοχικά και με διαφάνεια ή πελατειακά, ψηφοθηρικά και υπό την πίεση των μεγάλων συμφερόντων;».

Ο κ. Παπανδρέου κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κοινωνία και η χώρα δεν μπορούν να συνεχίσουν να βιώνουν την άγονη αντιπαράθεση εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν χωρίς ουδεμία ενοχή όλες εκείνες τις αντιλήψεις και πρακτικές που ευθύνονται για τις συνεχείς κρίσεις και την αδιέξοδη προοπτική για όλους τους Έλληνες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή