Πάπας Φραγκίσκος: Επίσκεψη – έκπληξη σε δισκάδικο στο κέντρο της Ρώμης

Είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες προτού εκλεγεί ποντίφικας - Θέλησε να ευλογήσει το κατάστημα που ανακαινίστηκε πρόσφατα

by Times Newsroom

Τον τελευταίο άνθρωπο που περίμεναν να δουν όσοι κινούνταν στη Βία Μινέρβα στο κέντρο της Ρώμης, κοντά στην πλατεία όπου βρίσκεται το Πάνθεον και πιο συγκεκριμένα στο δισκοπωλείο «Stereosound» ήταν τον πάπα Φραγκίσκο. Κι όμως… ο ποντίφικας αποφάσισε να κάνει έκπληξη στους ιδιοκτήτες του καταστήματος με τους οποίους είχε αναπτύξει φιλική σχέση προτού εκλεγεί.

Έτσι, για μια ακόμη φορά ο πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να «σπάσει» το πρωτόκολλο, με όλον τον αυθορμητισμό που τον χαρακτηρίζει. Τους καταστηματάρχες τους γνώρισε όσο ήταν ακόμη Καρδινάλιος και ζούσε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και ταξίδευε στη Ρώμη για λίγες εβδομάδες κάθε χρόνο.

Τους είχε πει ότι θα πήγαινε και πάλι να τους δει και το βράδυ της Τρίτης (11/1) βρήκε την ευκαιρία να τηρήσει την υπόσχεσή του. Έμεινε μέσα στο κατάστημα δώδεκα λεπτά και γύρισε στο Βατικανό με ένα δώρο που του έκανε το ζευγάρι των ιδιοκτητών του καταστήματος: έναν δίσκο κλασικής μουσικής. Η παρουσία του εκεί, δε, είχε κι έναν άλλον λόγο: το «Stereosound» ανακαινίστηκε πρόσφατα και θέλησε να ευλογήσει το μαγαζί. Όπως πάντα, έτσι και για την μετακίνησή του αυτή, ο πάπας Φραγκίσκος επέλεξε ένα αυτοκίνητο το οποίο σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πολυτελές.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com