Παρακολουθήσεις: Έργο της Δικαιοσύνης πλέον η διαλεύκανση του “σκανδάλου”

Στα ύψη βρίσκεται πλέον η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο την υπόθεση των υποκλοπών. Η κυβέρνηση παραδέχεται την ύπαρξη παράνομων λογισμικών στην Ελλάδα πολύ πριν από το 2019, αλλά μιλά ξεκάθαρα πλέον για σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να εκτρέψει την πολιτική ζωή στη σκανδαλολογία, στο δρόμο προς τις επόμενες εθνικές εκλογές.

by Times Newsroom

Κάνει λόγο δε για «μυθιστόρημα με εικασίες, χωρίς στοιχεία», κάτι που άλλωστε έχει παραδεχθεί και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, από την πλευρά της, επιμένει και προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι υπάρχει σκάνδαλο με εγκέφαλο το Μαξίμου και βασικό ένοχο τον πρωθυπουργό.

Απάντηση Οικονόμου

«Με πρωτοστάτη τον κ. Βαξεβάνη, ο οποίος έχει ως αρχή του πως οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί είναι πραγματικό, εξακολουθεί σε συνέχειες δημοσίευση στον Τύπο διαφόρων μυθιστορημάτων γύρω από την υπόθεση των λογισμικών παρακολούθησης και των επισυνδέσεων… Για άλλη μία εβδομάδα αναπτύσσονται ευφάνταστοι ισχυρισμοί, δίχως κανένα απολύτως στοιχείο και τεκμήριο. Αυτή την εβδομάδα τα μυθιστορήματα είναι διανθισμένα και με «ιστορίες κατασκόπων, οι οποίοι, αφού προηγουμένως επηρέασαν τις εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ., στη συνέχεια, ούτε λίγο ούτε πολύ, οδήγησαν σχεδόν με το ζόρι τον κ. Τσίπρα σε κότερο, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι, προκειμένου να τον φωτογραφίσουν», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος πάντως τόνισε ότι «η διερεύνηση όλων των ισχυρισμών και των εξιστορήσεων που δημοσιεύονται είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης».

Η Κουμουνδούρου

«Το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη ότι δήθεν κάποιος άγνωστος ιδιώτης χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό καταρρέει με ονόματα και διευθύνσεις. Το μόνο που μένει πλέον στον κ. Μητσοτάκη, που εδώ και τρεις εβδομάδες κρύβεται από τη Βουλή, είναι να βρει το θάρρος και να δώσει μια απάντηση: ισχύει η σημερινή συγκλονιστική αποκάλυψη της εφημερίδας “Documento” ότι η ΕΥΠ παράλληλα με το Predator παρακολουθούσε και με επίσημη επισύνδεση τον τότε υπουργό Ενέργειας, κ. Χατζηδάκη, καθώς και τον επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλιστικών, κ. Αλεξόπουλο; Αν θέλει να το διαψεύσει, μπορεί πολύ απλά να ζητήσει από την ΑΔΑΕ να ελέγξει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, που με βάση το νόμο υποχρεούνται να τηρούν αρχείο. Οσο δεν το τολμά και σιωπά τόσο επιβεβαιώνει ότι είναι επικίνδυνος για τη δημοκρατία πρωθυπουργός», αντέτεινε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δική του ανακοίνωση.

«Για το σύνολο της πολιτικής, της ελληνικής κοινωνίας, πολύ περισσότερο για την κυβέρνηση, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Πολλώ δε μάλλον, που όπως βλέπουμε και τις τρεις αυτές εβδομάδες, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που φέρεται να παρακολουθούνταν ήταν κυβερνητικά στελέχη, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, την περίοδο πριν από το 2019, με τα λογισμικά παρακολούθησης που από τότε ήταν στη χώρα», είπε επίσης χθες ο κ. Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα που αδυνατεί να απαντήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως:

Πώς στηρίζεται ο ισχυρισμός ότι παρακολουθείτο το τηλέφωνο του Γιώργου Κύρτσου με Predator, όταν ο ίδιος ο κ. Κύρτσος αποκάλυψε ότι έλεγξε το τηλέφωνό του και δεν παρακολουθούνταν από το Predator, ή πως παρακολουθούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Κωστή Χατζηδάκη και την ίδια περίοδο τον μετακινούσε από το υπουργείο Ενέργειας στο κρισιμότατο υπουργείο Εργασίας;

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com