Παραλίες: Οι «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2021 – Η Ελλάδα 2η σε 49 χώρες

by Times Newsroom 1

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), εθνικό χειριστή του διεθνούς προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών για το 2021. Με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες.

Φέτος, στο σύνολο των 49 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλον τον κόσμο.

ΕΕΠΦ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΗΣ ΦΎΣΗΣ
Γαλάζια Σημαία – Βραβέυσεις 2021

Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» έγινε φέτος διαδικτυακά, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού. Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιώργος Βερνίκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος Σταύρος Κατσικάδης κι ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός.

Σύμφωνα με την ΕΕΠΦ, και φέτος, οι «Γαλάζιες Σημαίες» θα κυματίσουν στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Η ΕΕΠΦ τονίζει, επίσης, την ιδιαίτερη σημασία του φετινού αριθμού ρεκόρ των «Γαλάζιων Σημαιών» για την Ελλάδα, αφού συμπίπτει και με τις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΠΦ, της παλαιότερης μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή