Παραλήρημα Τούρκου αντιπτεράρχου ε.α: Το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος και άλλα νησιά είναι δικά μας

Συνεχίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ τα προκλητικά ρεπορτάζ για τα ελληνικά νησιά.

by Times Newsroom

Σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Ερκάν Καρακούς, αντιπτέραρχος ε.α., δήλωσε ότι το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος και κάποια ακόμη νησιά ανήκουν στην Τουρκία και δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου.

«Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος μας δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδι δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μας ανήκουν, η νήσος Πάσα δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένο με τις συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν»

Στο μεταξύ Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής υποστηρίζει ότι με τα Rafale και τις Belharra η Ελλάδα θα έχει υπεροχή στο Αιγαίο.

Όπως είπε ο Αμπντουλάχ Αγάρ, η Ελλάδα με το εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει θα έχει μεγάλη δύναμη τόσο στη θάλασσα όσο και στους αιθέρες.

«H Ελλάδα πήρε τα Rafale, ο Μητσοτάκης πήγε κατήγγειλε την Τουρκία για να μην δοθούν τα F-16 αλλά η Ελλάδα θα πάρει F-35, θα εξοπλίσουν τα Rafale με τους πυραύλους Meteor και με τα ραντάρ τους θα αποκτήσουν υπεροχή, αγοράζουν και τις φρεγάτες Belharra. Όλο το κόστος ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, έχουν και τα υποβρύχια Type 214. Με αυτά θα αποκτήσουν υπεροχή στο Αιγαίο και στους αιθέρες.», ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com