Παραλήρημα Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό – Έντονη απάντηση του Φινλανδού ΥΠΕΞ

«Αν είχαμε κάνει το 1/10 από όσα κάνει η Ελλάδα, ξέρουμε τι θα ακούγαμε» είπε ο Τούρκος υπουργός

by Times Newsroom

Μετά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, που επιμένει στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», τη σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων πήρε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσγολου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Φιλανδό ομόλογό του, ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το θέμα της μεταχείρισης των μεταναστών.

«Μη μας παρεξηγείτε αλλά αν είχαμε κάνει το 1/10 από όσα κάνει η Ελλάδα τότε εμείς ξέρουμε τι θα ακούγαμε. Όμως η Ελλάδα έχει μια δικαιολογία που αναφέρει. Ισχυρίζεται πως φρουρεί τα σύνορα της Ευρώπης. Ενώ τα σύνορα της Ευρώπης στο Νότο και στην Ανατολή ξεκινούν από την Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου,

«Δυστυχώς η Frontex έχει στηρίξει την απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα τις επαναπροωθήσεις. Τα βίντεο, τα ντοκουμέντα τα μοιραστήκαμε και με την Ε.Ε.» συνέχισε σε προκλητικούς τόνους.

Υπερασπίστηκε την Ελλάδα ο Φιλανδρός υπουργός Εξωτερικών

Παίρνοντας τον λόγο ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Πέεκα, υπερασπίστηκε την Ελλάδα και την Ιταλία που αποτελούν χώρες υποδοχής προσφύγων.

«Πρέπει να υπερασπιστώ την Ευρώπη και την Frontex και όλο το σύστημα της προστασίας των συνόρων. Πρόσφατα το φθινόπωρο είδαμε το τι συνέβη στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, τη Λετονία. Εκεί υπήρξε ένα πλασματικό κύμα προσφύγων καθώς οι πρόσφυγες σπρώχτηκαν από τους στρατιώτες της Λευκορωσίας προς τα σύνορα της Πολωνίας, Λιθουανίας και Λετονίας. Εκεί προσπαθήσαμε να λύσουμε το θέμα σε συνεργασία με τις χώρες αυτές και την Frontex» δήλωσε ενδεικτικά και συμπλήρωσε: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε  όμως πως η Ελλάδα και η Ιταλία δέχονται μεγάλη πίεση και πρέπει να σηκώσουμε κοινά το βάρος αυτού του προσφυγικού κύματος. Αυτές οι χώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πρέπει να τους υποστηρίζουμε απέναντι στο προσφυγικό κύμα που προέρχεται και από τη Μεσόγειο».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή