Παράσταση χορού «Four No Reason» από την ομάδα New_ton Company στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα

by Times Newsroom

Η Νάντια Παλαιολόγου, σταθερή συνεργάτιδα του θεάτρου Άλφα.Ιδέα, παρουσιάζει για πρώτη φορά την ολοκληρωμένη εκδοχή της νέας performance της ομάδας της New_ton Company, στη σκηνή του Άλφα.Ιδέα με τίτλο four no reason”.

To “four no reason” είναι ένα εικαστικό/χορευτικό δρώμενο, ένα ταξίδι στον κόσμο του Rene Magritte.

Το δρώμενο, βασίζεται σε στοιχεία από το συνολικό έργο του Magritte αλλά και από την προσωπική του ζωή, σε μια προσπάθεια να ανατραπούν στερεότυπες ματιές με τις οποίες αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα.

Τέσσερις φιγούρες επεξεργάζονται και αφήνονται στις εμπειρίες νέων συσχετισμών ανάμεσα στον ανύπαρκτο λόγο και τα αντικείμενα, τις ανθρώπινες σχέσεις ως ρεαλιστική πραγματικότητα ή ονειρική περιπλάνηση, αφήνοντας ερωτηματικό σχετικά με το τι τελικά είναι πραγματικό.

Ο άχρονος χρόνος, η άφυλη σχέση, η ορατότητα του αόρατου, ο χώρος του κενού και η έννοια του μη-πραγματικού είναι βασικά στοιχεία του έργου του Magritte που δανείζεται το “four no reason”, για να δημιουργηθεί ένα φαντασιακό σκηνικό προκαλώντας το θεατή να δει αν πίσω από τον καθρέφτη ή πίσω από έναν πίνακα βρίσκεται η ίδια εικόνα που βλέπει από μπροστά.

Η πρώτη εκδοχή του “four no reason” επιλέχθηκε από το Φεστιβάλ Rabbitlab 1.0 και παρουσιάστηκε στο θέατρο Rabbithole τον Ιούνιο του 2017, ως “work in progress”. To Νοέμβριου του 2018 παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,στo πλαίσιo του προγράμματος ‘Ανοιχτές Πόρτες’.

Στο θέατρο Άλφα.Ιδέα και για δύο μόνο παραστάσεις παρουσιάζεται η τελική και ολοκληρωμένη εκδοχή του έργου, σε ένα μοναδικό εικαστικό χοροθεατρικό ταξίδι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  • Σύλληψη/χορογραφία/σκηνοθεσία: Νάντια Παλαιολόγου
  • Ερμηνεύουν:Χαρά Βάκρινου, Νάντια Παλαιολόγου, Ελπίδα Σπύρου, Χρήστος Τζιάτζιος,
  • Sound Design:Βασίλης Κλεφτάκης
  • Trailer παράστασης: Σοφοκλής Μπιμπής
  • Φωτογραφίες:Σοφοκλής Μπιμπής
  • Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Χρήστος Τζίφας


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Τοποθεσία: Θέατρο Άλφα.Ιδέα, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51, Αθήνα
  • Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 13 Μαΐου στις 21:15 – Κυριακή 19 Μαΐου στις 21:15
  • Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό και 7 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, συνταξιούχων, ατέλειες)
  • Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210 5238742, 6970282888

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή