Παράξενη Πρωτομαγιά

by Times Newsroom 1

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΕΚΟΥΣΙΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ (26)

  • Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος

https://actimon.blogspot.com/

Το έτος που διανύουμε είναι δίσεκτο, δηλαδή έχει μια μέρα παραπάνω ο Φεβρουάριος και σε κάθε τέτοιο τον τελευταίο αιώνα τελούνται και οι σύγχρονες Ολυμπιάδες. Από κτίσεως κόσμου όμως οι άνθρωποι χαρακτήριζαν τα δύσκολα και ανάποδα χρόνια ως δίσεκτα και το φετινό, χωρίς να έχει φτάσει ούτε καν στο μισό του, ήδη χαρακτηρίζεται ως το πιο δύσκολο που πέρασε η νεώτερη ιστορία ενώ κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πως θα τελειώσει…

Αναφέρομαι φυσικά στην πανδημία που βιώνει όλος ο πλανήτης και για τον περιορισμό της έχουν εφαρμοστεί πρωτοφανή μέτρα που επηρεάζουν όλες τις κοινωνικές τάξεις ενώ οι συνέπειες από την εφαρμογή τους τρομάζουν ήδη και τους πιο αισιόδοξους, τόσο από κοινωνικής πλευράς αλλά πιο πολύ της οικονομικής. Μια κρίση που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ποτέ ο νεωτερικός κόσμος μας ήδη διαφαίνεται και αλλάζει βίαια την κοινωνία.

Ότι ξέραμε μέχρι χθες στις σχέσεις ειδικά των ανθρώπων είναι ήδη παρελθόν και ήδη διαμορφώνεται ένας νέος κόσμος. Το μόνο που μένει όμως σταθερό, αν και βαθιά επηρεασμένο από τις δράσεις των ανθρώπων είναι η φύση και ο κύκλος της μέσα στο χρόνο. Τη φύση αυτή καλούμαστε να γιορτάσουμε σήμερα αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία με περιορισμούς στις εξόδους και τις συναθροίσεις και εξ αποστάσεως.

Τούτο και σε συνδυασμό αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση και αφορμή να αναστοχαστούμε ποιος ο ρόλος μας μέσα σε αυτή και πια πλέον θα είναι η στάση μας απέναντι στο σύνολό της αλλά κυρίως στα επί μέρους στοιχεία που την συνθέτουν. Από τον σεβασμό που πρέπει να δείξουμε στα πιο μικρά, όπως ένα λουλούδι στο δάσος μέχρι το δέος, απέναντι στα μεγάλα, τα βουνά, τα ποτάμια, τη θάλασσα, τη γη – το μεγάλο σπίτι που μας φιλοξενεί όλους ανεξαιρέτως και αναλόγως μας υποχρεώνει να το σεβόμαστε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή