Παρέμβαση Μεϊμαράκη στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: «Εξασφαλίζεται μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών»

«Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία μιας ανθρωποκεντρικής Ένωσης»

by Times Newsroom

Το τελικό κείμενο με τις απόψεις αλλά και τις προτάσεις όλων των συμμετεχόντων (ευρωβουλευτών, εθνικών βουλευτών, τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών) στην Ομάδα για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μέλος της Ολομέλειας της Διάσκεψης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Εξασφαλίζεται μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, μεγαλύτερη λογοδοσία για τις αποφάσεις, με μια πιο ζωντανή κοινοβουλευτική δημοκρατία σε εθνικό επίπεδο και ένα ισχυρότερο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον πυρήνα της» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή του προέδρου της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Manfred Weber και του αντιπροέδρου, Paolo Rangel, στη διαμόρφωση του κειμένου το οποίο, όπως επισήμανε, «ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και ενισχύει τον ρόλο της Ευρώπης, μιας Ευρώπης που καλείται να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το δημοκρατικό έλλειμα, για το οποίο συχνά κατηγορείται».

Η παρέμβαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έγινε στην Ολομέλεια της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης που συνεδριάζει σήμερα και αύριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ολόκληρη η παρέμβασή του έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αγαπητά Μέλη της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης,

Ως εκπρόσωπος του ΕΛΚ στην Ομάδα Εργασίας για την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, υποστηρίζω το κείμενο όπως έχει διαμορφωθεί και συγχαίρω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Manfred Weber για την εξαιρετική δουλειά του, ο οποίος από την πρώτη στιγμή πέτυχε να συνδυάσει όλες τις απόψεις και να αμβλύνει τις όσες διαφορές υπήρχαν. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στους διαλόγους μας και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΚ Paolo Rangel, που με τις εύστοχες παρεμβάσεις του συνέβαλε στην ισορροπημένη διαμόρφωση του κειμένου.

Μετά από περίπου έναν χρόνο συζητήσεων και καθημερινής ανταλλαγής απόψεων, έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο, να έχουμε ένα κείμενο το οποίο ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και ενισχύει τον ρόλο της Ευρώπης, μιας Ευρώπης που καλείται να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το δημοκρατικό έλλειμα, για το οποίο συχνά κατηγορείται.

Από την πρώτη στιγμή, ο στόχος της Διάσκεψης ήταν να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών και να τις μεταφέρει εδώ, στην Ευρώπη. Το κείμενο αυτό, ανοίγει πλέον το δρόμο για τη δημιουργία μιας ανθρωποκεντρικής Ένωσης και στο νέο αυτό κεφάλαιο που ξεκινά, ο ευρωπαίος πολίτης πρέπει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και η φωνή του να ακούγεται δυνατά. Εξασφαλίζουμε λοιπόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, μεγαλύτερη λογοδοσία για τις αποφάσεις, με μια πιο ζωντανή κοινοβουλευτική δημοκρατία σε εθνικό επίπεδο και ένα ισχυρότερο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον πυρήνα της.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για αυτήν την παραγωγική συνεργασία, η οποία πιστεύω ότι θα οδηγήσει, με την καθοριστική συμβολή των Ευρωπαίων πολιτών και των εθνικών κοινοβουλίων, σε μια νέα εποχή για την Ευρώπη. Το δικαιούμαστε και το προσφέρουμε στην επόμενη γενιά».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com