Παρίσι: Συνάντηση Μακρόν – Αλ Σίσι για το Μεσανατολικό

by Times Newsroom 1

Την ικανοποίησή του για τη στάση και τις προσπάθειες της Αιγύπτου στην αποκλιμάκωση της ισραηλινο-παλαιστινιακής κρίσης εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Παρίσι με τον Αιγύπτιο ομόλογό του ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Όπως αναφέρει η αιγυπτιακή προεδρία σε ανακοίνωσή της, οι δύο ηγέτες εξέτασαν τρόπους για την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας εν μέσω των πρόσφατων εξελίξεων.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου τόνισε στον Γάλλο ομόλογό του τη σταθερή του θέση σχετικά με την επείγουσα ανάγκη της παύσης της βίας στην Παλαιστίνη, καθώς η ισραηλινή επιθετικότητα εναντίον της Γάζας επεκτείνεται για όγδοη ημέρα, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα εξεύρεσης δίκαιης και ολοκληρωμένης λύσης που θα εγγυάται τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους σύμφωνα με τα διεθνή ψηφίσματα.

Οι Πρόεδροι Γαλλίας και Αιγύπτου συζήτησαν επίσης περιφερειακά ζητήματα στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία, επισημαίνοντας τη σημασία των πολιτικών πρωτοβουλιών για τα θέματα αυτά, που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας των κρατών και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας καθώς επίσης αναφέρθηκαν και το θέμα του Αιθιοπικού Φράγματος του Νείλου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή