Παρουσία της Α.M. Βασιλιά και της Α.M. Βασίλισσας της Ολλανδίας πραγματοποιήθηκε ο pitching διαγωνισμός “The Squeeze” του Orange Grove

by Times Newsroom

Την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο 14ος Pitching Διαγωνισμός “The Squeeze”, η καθιερωμένη γιορτή καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, που αποτελεί πρωτοβουλία του Orange Grove και της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Τον διαγωνισμό τίμησαν με την παρουσία τους η Α.M. Βασιλιάς της Ολλανδίας Willem-Alexander και η Α.Μ. Βασίλισσα Máxima, συνοδευόμενοι από μέλη της Κυβέρνησης της Ολλανδίας, στο πλαίσιο της Επίσημης Επίσκεψης που πραγματοποιούν στη χώρα μας.

Στη σκηνή του “The Squeeze” ανέβηκαν έξι δυναμικές startups του Orange Grove, που είχαν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού, παρουσιάζοντας τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους σε ένα πάνελ διακεκριμένων κριτών από τις Η.Π.Α., την Ολλανδία και την Ελλάδα. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Grandmama που εκπροσωπήθηκε από την CEO Βίκυ Κλήμη, και τη δεύτερη θέση η Struuct, που εκπροσωπήθηκε από τον CEO Σπύρο Κωνσταντή.

Το Βασιλικό Ζεύγος υποδέχθηκαν στο “The Squeeze” οι Αλεξάνδρα Σαρμά, Γιάννης Κανελλόπουλος και Γιάννης Νικολόπουλος (partners και μέλη ΔΣ Orange Grove) στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση. Μετά το τέλος του διαγωνιστικού μέρους το Βασιλικό Ζεύγος, μαζί με τα μέλη της Ολλανδικής Κυβέρνησης, συζήτησαν με τις ιδρύτριες και τους ιδρυτές των έξι διαγωνιζόμενων startups για τις επιχειρηματικές ιδέες τους, ενώ αντάλλαξαν εμπειρίες από το startup οικοσύστημα των δύο χωρών.

Οι έξι startups που διαγωνίστηκαν στον 14ο Pitching Διαγωνισμό “The Squeeze” ήταν οι:

AgroU (Κορίνα Χατζηγεωργίου), η πρωτοποριακή πλατφόρμα που συνδέει παραγωγούς και επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου με ανειδίκευτο και ειδικευμένο προσωπικό.

Meterscope (Γιώργος Ευθυμίου), ένα σύστημα επιτήρησης εξοπλισμού και συλλογής δεδομένων που διασφαλίζει την ποιότητα των ευπαθών προϊόντων (τρόφιμα, φάρμακα, μικροβιολογικό υλικό κ.ά.) σε όλα τα στάδια της παραγωγικής αλυσίδας (παραγωγή, επεξεργασία, αποθήκευση, διακίνηση).

Indust Systems (Μιχάλης Δρακουλέλης), ένα σύστημα ψηφιοποίησης στη βιομηχανία (IIoT) που βοηθάει τους ανθρώπους της παραγωγής να αυξάνουν την παραγωγικότητα και να μειώνουν τα κόστη.

Genomix4U (Σταυρούλα Σιαμόγλου), η υπηρεσία που καθιστά τη γονιδιωματική προσβάσιμη σε όλους, παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες υγείας και τρόπου ζωής με βάση το γενετικό μας προφίλ.

Struuct (Σπύρος Κωνσταντής), η πλατφόρμα ψηφιακής διαχείρισης έργων υποδομής που μέσω μιας βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον διαδικασίας, έχει ως στόχο τη βέλτιστη, και οικονομικά αποδοτική, προληπτική συντήρηση και διαχείριση κινδύνων των κατασκευών.

Grandmama (Βίκυ Κλήμη), η μεγαλύτερη πλατφόρμα εύρεσης φροντιστών που ειδικεύεται στη φροντίδα στο σπίτι ηλικιωμένων και ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, ο Υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού κος Maarten van Ooijen, η Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα κα Susanna Terstal, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία κα Κατερίνα Γκίνη, η Επικεφαλής Εθιμοτυπίας ΥΠΕΞ Πρέσβης κα Αγλαΐα Μπαλτά και επιπλέον μέλη της Αντιπροσωπείας που συνόδευσε το Βασιλικό Ζεύγος στο πλαίσιο της Επίσημης Επίσκεψης.

To πάνελ κριτών του φετινού διαγωνισμού αποτέλεσαν οι: Μαρίσα Αντωνοπούλου (COO, Action Finance InitiativeAFI), Serena Davis (Cofounder, Hippo Seeds), John Fox (Sr UI Engineer IOS, Netflix), Thijs Geerdink (COO, Reggeborgh) και Σωτήρης Κόκκινος (CEO & Cofounder, FEAC Engineering). Την παρουσίαση του “Τhe Squeeze” ανέλαβαν η Daria Nepriakhina (Initiator, Ideahackers.network) και ο Robin Schuil (Founder, Vendora.gr). Ενώ, στο κοινό συμμετείχαν προηγούμενοι νικητές του διαγωνισμού “The Squeeze”, μέλη του startup οικοσυστήματος, επενδυτές και επιχειρηματίες προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης στην εκδήλωση που ακολούθησε μετά την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους.

Ο “The Squeeze” αποτελεί τον διαγωνισμό-θεσμό στο startup οικοσύστημα της χώρας, ο οποίος διοργανώνεται από το Orange Grove και την Πρεσβεία της Ολλανδίας από το 2014, προσφέροντας την ευκαιρία σε περισσότερες από 100 επιχειρηματικές ομάδες να προβάλλουν στο κοινό τις ιδέες τους και να διεκδικήσουν πολύτιμα έπαθλα για την ανάπτυξή τους. Ο διαγωνισμός επέστρεψε φέτος με περιορισμένο κοινό έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι νικητές του διαγωνισμού θα πραγματοποιήσουν ένα custom σχεδιασμένο ταξίδι εκπαίδευσης και διασύνδεσης στην Ολλανδία.

Ο διαγωνισμός “The Squeeze” κατέστη δυνατός χάρη στους Μεγάλους Χορηγούς του Orange Grove, Reggeborgh και Heineken, τους Χορηγούς Interamerican, FrieslandCampina, Philips, HeDA, καθώς και την KLM χορηγό εισιτηρίων των νικητών.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.orangegrove.eu, ενώ έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τα νέα του Orange Grove ακολουθώντας τις σελίδες του οργανισμού σε Facebook, Twitter, LinkedIn και Instagram.

Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Καραγκιουλέ Άννη

Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Orange Grove

Κιν.: +30 6944562025

E-mail: [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com