Παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου «Πολιτιστικές διαστάσεις της βαθιάς μάθησης» (CULDILE)

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστήμων «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», η εταιρεία ΜΠΟΥΚΣΚΑΝΝΕΡ Α.Ε. και η εταιρεία DOTSOFT A.E., στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου «Πολιτιστικές διαστάσεις της βαθιάς μάθησης» με το ακρωνύμιο CULDILE (Τ1ΕΔΚ-03785, δράση «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας) παρουσιάζουν την καινοτόμο διαδικτυακή εφαρμογή για την ψηφιακή επεξεργασία ιστορικών τεκμηρίων σε χρήστες από την κοινότητα των αρχείων, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 (ώρα 17:00), στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Μπορεί κανείς να αναζητήσει με «έξυπνο» τρόπο την πληροφορία που βρίσκεται σε τεκμήρια ιστορικών αρχείων; Η εφαρμογή επιτρέπει αναζητήσεις βασιζόμενη σε καινοτόμο λογισμικό ψηφιοποίησης, βελτιστοποίησης εικόνας και κατανόησης τεκμηρίων πολιτισμού με χρήση προηγμένων τεχνικών επεξεργασίας εικόνας, αναγνώρισης προτύπων και βαθιάς μηχανικής μάθησης. Στην εκδήλωση θα γίνει αποτίμηση των αποτελεσμάτων του έργου, θα παρουσιαστούν αντίστοιχες δράσεις από άλλους φορείς ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης μελλοντικών έργων από εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερηΑπαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051 (Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος
Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή