Παρουσίαση του βιβλίου «Ο παππούς δεν θα ψηφίσει φέτος» της Ασημένιας Σαράφη στον ΙΑΝΟ

by Times Newsroom

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ασημένιας Σαράφη με τίτλο «Ο παππούς δεν θα ψηφίσει φέτος».  

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:  

  • Γιάννης Αντάμης, συγγραφέας 
  • Δημήτρης Θάνας, επιμελητής της έκδοσης  
  • Μάνος Κοντολέων, συγγραφέας και 
  • η ίδια η συγγραφέας, Ασημένια Σαράφη

Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Γιώργος Παπαδόπουλος και η Άρτεμις Χατζηαποστολίδου

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τον Θόδωρο Κοτεπάνο (πιάνο) και τη Μαρία Θωίδου (τραγούδι). 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.  

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3h5xiiz 

Link βιβλίουhttps://bit.ly/3zCMiuN 

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Στην παραθαλάσσια πόλη, όπως και στη χώρα ολόκληρη, οι πάντες έχουν προσβληθεί από τον προεκλογικό πυρετό. Ο πόλεμος της αφίσας, που μαίνεται λυσσαλέος στους τοίχους των κτηρίων, μαρτυρά το μοίρασμα του κόσμου στους δικούς μας και στους άλλους. Ο Νικόλας παρατηρεί τον πατέρα να κρατά το στόμα του κλειστό και να επιμένει πως μόνη λύση υπήρξε από καταβολής κόσμου η δημοκρατικότητα και η συμφιλίωση. Κι όσο για την Αλλαγή που ευαγγελίζεται ο χαρισματικός ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, θα προτιμήσει να μην εκφέρει άποψη καμιά.  

«Γιατί εμάς κάηκε η γούνα μας από τα πολιτικά», όπως σημείωνε συχνά πυκνά η γιαγιά Ρόη. Εντούτοις, το καλοκαίρι θα συνεχίσει να εξελίσσεται φέρνοντας τις φεγγαράδες, τις νύχτες των πανηγυριών, τις προεκλογικές συγκεντρώσεις κι ένα θρασύ κορίτσι. Η Μαρία με τα κίτρινα θα δώσει τότε τις πιο ταιριαστές συμβουλές για τα ζητήματα της καρδιάς, καπνίζοντας τα βαριά τσιγάρα με το άσπρο φίλτρο. Και όλα θα βαίνουν σχετικά ομαλώς, έως ότου καταφθάσει απροειδοποίητα ο Τσέχος παππούς. Μαζί του θα φέρει και όλες τις αιχμηρές λεπτομέρειες του συνειδητά και πεισματικά αποσιωπημένου παρελθόντος, αυτού που διχοτόμησε τον κόσμο τέσσερις δεκαετίες πιο πριν. Και μετά να αναχωρήσει οριστικά από τον επιβατικό σταθμό του καφε-ζαχαροπλαστείου «Η Ομόνοια», λίγες μέρες πριν από την πολυαναμενόμενη εκείνη Κυριακή 18 Οκτωβρίου του 1981, οπότε και άνοιξαν οι κάλπες για να δεχτούν τα ψηφοδέλτια του, ακόμη και σήμερα, 40 ακριβώς χρόνια μετά, άδηλου και δυσερμήνευτου μέλλοντός μας. 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή