Παρουσίαση βιβλίου «Θεριστές της νύχτας» του Αθανάσιου Πάσχου | 3 Δεκεμβρίου 2022

Στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό κέντρο Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου 

by Times Newsroom

Ο Δήμος Περιστερίου, οι εκδόσεις Ιωλκός και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιούπολη» σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Θεριστές της νύχτας», του Αθανάσιου Πάσχου (Φιλόλογος του 16ου Γυμνασίου Περιστερίου), το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 18.30, στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό κέντρο Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου (Καραθεοδωρή 1, Περιστέρι 121 34 | Σταθμός Μετρό «Περιστέρι»). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ευφροσύνη Σπεντζάρη (Φιλόλογος) και Ευανθία Δέγλερη (Φιλόλογος ειδικής αγωγής). Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του μουσικού CD με συνθέσεις για πιάνο «Αντίστροφες μέρες», της Αλεξάνδρας Γεραμούτσου (Φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ). Για το CD θα μιλήσουν οι Σόνυ Γεωργακοπούλου (Καθηγήτρια πιάνου) και Κατερίνα Αυγερινού (Φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής).

Ιστορίες που συνέβησαν, συμβαίνουν. Πιθανόν να συμβούν. Ο άνθρωπος κυνηγάει το όνειρο, μετρά το ριζικό του, μάχεται με τη λογική. Κάποτε άθυρμα των επιλογών του. Κρίνεται αυστηρά από το κοινωνικό περιβάλλον του. Έρωτας και θάνατος. Τα σύνορα της ζωής και στη μέση ο άνθρωπος που αναζητά το νόημά της. Να βρει μία πρόφαση για να συνεχίσει τον αγώνα της. Μ’ ελπίδα.


Ο Αθανάσιος Πάσχος γεννήθηκε στην Πετρούπολη. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, «Έρως ονειρευόμενος» (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2012, βραβευμένη με το βραβείο «Μαρία Πολυδούρη» πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή) και «Φως οδυνηρό» (εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2015).

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή