ΠΑΣΟΚ: Οι ψηφοφόροι αγωνιούν για την ενδεχόμενη «στροφή» Ανδρουλάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν έπεισε όταν… έχασε το θέμα των υποκλοπών μέσα από τα χέρια του και του το πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, αν και ο ίδιος ήταν το κεντρικό πρόσωπο

by Times Newsroom

Από τους πολλούς, λίγοι πήραν για την Εύα Καϊλή, επαναφέροντας στη συλλογική μνήμη τη διαχρονική σχέση του ΠΑΣΟΚ με τη διαφθορά. Κάποιοι για να ρωτήσουν, αφού έβλεπε ο Ανδρουλάκης ότι η Καϊλή λειτουργούσε ως… δούρειος ίππος της Ν.Δ., τότε γιατί δεν την… έτρωγε νωρίτερα να πάρει και τα εύσημα;

Οι περισσότεροι όμως ρωτούσαν να μάθουν αν αληθεύει ότι ο Ανδρουλάκης το πάει για συνεργασία με τον Τσίπρα, όπως έλεγαν στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και έγραφαν οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες. Το κλίμα αυτό δεν… φτιάχτηκε από τους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Ανδρουλάκη ή κάποιο «σύστημα» που δήθεν εχθρεύεται τον ίδιο και το κόμμα του.

Το κλίμα αυτό το έφτιαξε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τη φράση του στην κεντρική επιτροπή «να στείλουμε στην αντιπολίτευση τη Ν.Δ. για να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση». Φράση που σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης την είπε από στήθους και δεν συμπεριλαμβανόταν στο γραπτό κείμενο της ομιλίας του.

Φράση που σήκωσε πολλή σκόνη, καθώς πρώτος ο ίδιος αλλά και οι επιτελείς του γνωρίζουν ότι το λεγόμενο αντι-ΣΥΡΙΖΑ κλίμα -το οποίο είναι ακόμα ισχυρό και αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα, άσχετα με το τι λέει η Κουμουνδούρου περί αποδυνάμωσής του- είναι πολύ έντονο ανάμεσα στα στελέχη και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Οπως συμβαίνει στην πολιτική, η κακή διαχείριση μίας κρίσης προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά από την ίδια την κρίση. Και όπως ο Αλέξης Τσίπρας καταδικάστηκε οριστικά στις ψυχές της πλειονότητας της ελληνικής κοινής γνώμης όταν το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι προσπαθούσε με εξοργιστικές και ερασιτεχνικές ενέργειες και κραυγαλέα ψέματα και… σκηνοθεσίες να πείσει ότι δεν συνέβη αυτό που συνέβη, στον Νίκο Ανδρουλάκη χρεώνουν ότι στην πρώτη σοβαρή κρίση που κλήθηκε να διαχειριστεί τα έκανε… θάλασσα. Με ξεκάθαρες τις αρνητικές επιπτώσεις στο ήδη προβληματικό ηγετικό του προφίλ, αλλά -όπως λένε και οι πρώτες πληροφορίες- και στο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν έπεισε όταν… έχασε το θέμα των υποκλοπών μέσα από τα χέρια του και του το πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, αν και ο ίδιος ήταν το κεντρικό πρόσωπο. Δεν πείθει και τώρα που προσπαθεί να χρεώσει την Εύα Καϊλή στη Ν.Δ. και τη χαρακτηρίζει δούρειο ίππο. Δεν πείθει επίσης ούτε τώρα που βλέποντας τις συνέπειες της φράσης του, προσπαθεί να το γυρίσει και πάλι στις ίσες αποστάσεις και τον διμέτωπο. Διότι ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ κατάλαβαν τούτο: Αν θες τη Ν.Δ. στην αντιπολίτευση, τότε θες τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Μόνο τον Αλέξη Τσίπρα φάνηκε ότι έπεισε, που συμφώνησε μαζί του σε όσα αφορούν το σκάνδαλο Καϊλή. Και στο ότι ήταν δούρειος ίππος της Ν.Δ. και με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να απαγορεύεται στους ευρωβουλευτές να μετέχουν σε λόμπι μετά τη θητεία τους και στον θεσμικό χαρακτήρα του προβλήματος κ.λπ. Προφανώς ούτε ο Αλέξης Τσίπρας έχει πειστεί, αλλά λόγω προεκλογικών αναγκών έκανε ότι πείστηκε και αυτός. Οφείλει να συντηρήσει το φλερτ τουλάχιστον έως την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Ανάμεσα σε κάτι άναρθρες φωνές που λένε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει τώρα στον προθάλαμο της διαγραφής τον Ανδρέα Λοβέρδο και περιμένει να του δώσει αφορμή (σ.σ.: είναι ανήκουστο, αλλά συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη παρακολουθούσαν συνέντευξη του κ. Λοβέρδου στην τηλεόραση περιμένοντας να κάνει το… λάθος), η πραγματικότητα στο ΠΑΣΟΚ είναι η στάση αναμονής των επόμενων δημοσκοπήσεων που τηρούν οι μεν και οι δε. Οι μεν που θέλουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση προεκλογικά και οι δε που δεν θέλουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι αν ο Νίκος Ανδρουλάκης συντηρήσει τον διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, τότε θα έχει συμβάλει στην άλωση του κόμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ, που όπως λένε είναι και ο απώτερος σκοπός της Κουμουνδούρου.

ΠΑΣΟΚ: Το άγχος για τα γκάλοπ

Ολοι έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί και περιμένουν να το δουν στις επόμενες δημοσκοπήσεις. Και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που προσπάθησε να παίξει το σενάριο της συνωμοσίας κατά του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας την Εύα Καϊλή «Πισπιρίγκου της πολιτικής» και ο νέος επικεφαλής στρατηγικής Παναγιώτης Δουδωνής που είπε ότι «η διαγραφή της Καϊλή δείχνει το ήθος της παράταξης», αλλά και ο Χάρης Καστανίδης που «έσφαξε» με το… βαμβάκι τον νέο αρχηγό, όταν είπε από το βήμα της Βουλής το αυτονόητο: «Οι ηγέτες είναι για να προλαμβάνουν». Πηγή: EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com