Πάθημα Τσίπρα: Διπλή διάψευση για ΔΕΗ και νοσοκομείο Παίδων

Η απόπειρα επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στα θέματα της καθημερινότητας, λόγω και της ανάγνωσης των δημοσκοπήσεων, έκρυβε κακοτοπιές για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

by Times Newsroom

Η συνάντησή του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΗ και της ΔΕΔΗΕ, όπου ήθελε να αναδείξει ξανά στις πρώτες θέσεις της αντιπολιτευτικής του ατζέντας την ακρίβεια του ρεύματος, του βγήκε… ξινή.

Αντί να «παίξει» η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης που για τον κ. Τσίπρα έχουν εγκαταλείψει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο έλεος τα ενεργειακής κρίσης, «έπαιξαν» οι διαψεύσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η πρώτη, επειδή ψευδώς είπε ότι οι Ελληνες πληρώνουν το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη με πίνακες και στοιχεία που φέρουν την Ελλάδα στο μέσο και κάτω του σχετικού πίνακα.

Η δεύτερη, επειδή είπε, επίσης ψευδώς, ότι το 2022 δήθεν διπλασιάστηκαν τα αιτήματα για αποκοπές ρεύματος, με πίνακες και στοιχεία που αποδείκνυαν ότι οι αποκοπές ρεύματος το 2018 ήταν οι περισσότερες της πενταετίας 2018-2022 και διπλάσιες από εκείνες του 2021, μιας και το 2022 δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Και σα να μην έφτανε αυτό, η προσπάθεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να ερμηνεύσουν και να στηρίξουν την εξαγγελία Τσίπρα περί κρατικοποίησης της ΔΕΗ, έχει οδηγήσει σε αποκαλύψεις της άγνοιας, της έλλειψης σχεδίου και προετοιμασίας, αλλά και της ανευθυνότητας με την οποία ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν δημοσίως για τόσο σοβαρά θέματα.

Ο Παύλος Πολάκης έγραψε προ ημερών στα social media, απαντώντας στο ερώτημα «πού θα βρεθούν τα χρήματα» και «ποιος θα επιβαρυνθεί», ότι η κρατικοποίηση της ΔΕΗ θα γίνει με χρήματα από τον ΕΦΚΑ. Αλλά ο Γιώργος Κυρίτσης, ο πρώην βουλευτής που είναι και εσωκομματικός αντίπαλος του κ. Πολάκη, όταν ρωτήθηκε χθες στον ΣΚΑΪ που ήταν καλεσμένος αν τα χρήματα για την κρατικοποίηση της ΔΕΗ θα τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον ΕΦΚΑ, απάντησε -με σκοπίμως υποτιμητικό ύφος για τον κ. Πολάκη- «δεν το γνωρίζω αυτό που είπατε, δεν το έχει πει κανείς αυτό».

Και η δική του απάντηση, ωστόσο, στο ερώτημα πού θα βρεθούν τα χρήματα για την κρατικοποίηση της ΔΕΗ που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ, δεν φώτισε… τα πράγματα. «Από δάνειο ή φόρους», απάντησε ο κ. Κυρίτσης, και μάλιστα με το πιο φυσικό ύφος.

Και όλα αυτά, λαμβάνουν χώρα την ώρα που ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πείσει για τη μεταρρυθμιστική και διαχειριστική του δεινότητα και κυρίως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2022 δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015…

Περίπου με τον ίδιο τρόπο, αντιμετωπίστηκε από ΜΜΕ και κοινή γνώμη η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εκμεταλλευτεί κομματικά το μείζον, διαχρονικά, και υπαρκτό πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε το θέμα ως να παρουσιάστηκε από το 2019 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είπε ορθώς -και δυστυχώς- ότι 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κάνει τίποτε και σχεδόν δεν νοιάζεται γι’ αυτό το μείζον ζήτημα. Και μαζί με αυτά, επανέλαβε τις μικροκομματικές κοινοτοπίες περί εγκατάλειψης της δημόσιας υγείας, δήθεν προς χάριν ιδιωτικών συμφερόντων κ.λπ.

Και εδώ όμως, η πραγματικότητα διέψευσε τον κ. Τσίπρα, καθώς τα πραγματικά στοιχεία άλλα λένε.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας -και δεν αμφισβήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ- το πρόβλημα αναμονής των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» υπάρχει έντονα από το 2017, ενώ το 2019 που παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σε αναμονή 2.853 χειρουργεία.

Εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση έκανε κινήσεις για να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη επιδείνωση. Αποφασίστηκε η προκήρυξη θέσεων στο «Αγία Σοφία» για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα, μετακινήθηκαν αναισθησιολόγοι από άλλα νοσοκομεία για να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης, ενώ σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου επανασχεδιάστηκε ο προγραμματισμός για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των χειρουργείων.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Νέο σόου για παρακολουθήσεις, με την ευκαιρία της εκδήλωσης για Γλέζο  

Ως ευκαιρία, πάντως, για την «αναζωπύρωση» της υπόθεσης των παρακολουθήσεων βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ την εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου που διοργανώνει το ευρωκοινοβούλιο, την ερχόμενη Τετάρτη.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας Βέρα Γιούροβα και τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Για να τους θέσει το θέμα της υποκλοπής του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και κατά πληροφορίες να επαναλάβει όλα αυτά που λέει περί ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα.

Μία παράμετρος της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες είναι να διαγκωνιστεί και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ο οποίος επίσης έχει προαναγγείλει και ποντάρει στη «διεθνοποίηση» του θέματος μέσα από πρωτοβουλίες με επίκεντρο τις Βρυξέλλες.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή