Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Το νερό ανήκει σε όλες τις χώρες που ποτίζει ο ευλογημένος Νείλος ποταμός

by Times Newsroom 1

 

«Διότι, όπως προσέθεσε, το νερό είναι το δώρο του Θεού και δε μπορεί να το στερεί ο ένας άνθρωπος από τον άλλον, γιατί είναι δώρο θεϊκό και το νερό ανήκει σε όλες τις χώρες που ποτίζει ο ευλογημένος Νείλος ποταμός και την Αίγυπτό μας για να δίδει ζωή και χαρά στους ανθρώπους».

Αναφερόμενος επίσης στην πανδημία, ο Πατριάρχης Θεόδωρος στάθηκε στο γεγονός ότι διανύουμε τη «δεύτερη χρονιά εν καιρώ πανδημίας και όμως η υπομονή μας δεν έχει εξαντληθεί. Και όμως, η αγάπη μας δεν έχει ελαττωθεί. Και όμως η ελπίδα μας δεν έχει εκλείψει ότι στις καρδιές έρχεται να λάμψει το Φως το αληθινό».

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής εξέφρασε «ευχές από τη Νειλοχώρα Αίγυπτο στην Ελλάδα που μαζί με την Κύπρο ξεκινάει από τη Μ. Τρίτη ένα μεγάλο αγώνα δικαιοσύνης».

Και τέλος, ευχήθηκε «σε όλους καλή δύναμη και ευλογία στο ξεκίνημα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας που θα καταλήξει με την Αγία Ανάσταση».

Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συλλειτούργησαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος, ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος και o Eπίσκοπος Ταμιαθέως κ. Γερμανός ενώ παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Αθανάσιος Κοτσιώνης, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας, Αλίκη Αντωνίου και πολύς κόσμος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή