Παύλος Γερουλάνος: «Στο ΠΑΣΟΚ, ακούμε τον παλμό της κοινωνίας»

Στην εκπομπή One Talk με τον Άρη Ραβανό και τη Τζίνα Μοσχολιού συζητήσαμε για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

by Times Newsroom
  • Υπάρχει χώρος για ένα λόγο στην ελληνική πολιτική ζωή ο οποίος μπορεί να ακουμπήσει την κοινωνία. Και αυτό διότι η κοινωνία βιώνει προβλήματα τα οποία δεν τα αντιλαμβάνεται ο πολιτικός κόσμος. Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση. Βλέπουμε ότι δύο εκατομμύρια Έλληνες δεν πάνε καν στην κάλπη. Φοβάμαι ότι σε αυτές τις εκλογές θα δούμε αυτό το ποσοστό να αυξάνεται.
  • Ο κόσμος δεν αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ ως ένα καθεστωτικό κόμμα πλέον. Μιλάει με άλλους όρους από ότι πριν 10-15 χρόνια και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Είμαστε πολύ ιδιαίτερο κόμμα, με εμπειρία κυβερνητική, με αυτιά που μπορούν να ακούσουν απευθείας τον σφυγμό της κοινωνίας. Η ανανέωση που γίνεται αυτή τη στιγμή μέσα στο ΠΑΣΟΚ είναι πολύ σημαντική.
  • Έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα 4 συστημικών τραπεζών στις οποίες έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για να στηρίξουν τη μικρή και τη μεσαία επιχείρηση. Πράγμα σχεδόν αδύνατο. Τις έχουμε ανακεφαλαιοποιήσει πολλές φορές και την ίδια ώρα κλείνουν όλα τα υποκαταστήματα στην επαρχία. Αποκόπτονται δηλαδή από τις τοπικές κοινωνίες.
  • Άνθρωποι οι οποίοι καινοτομούν, δεν έχουν που να ακουμπήσουν. Παρόλο που καταφέρνουν με μεγάλη δυσκολία να στείλουν τα προϊόντα τους στα καλύτερα ράφια και εστιατόρια του κόσμου, υποφέρουν σε απλά πράγματα όπως είναι οι αδειοδοτήσεις τους.
  • Για να ενισχύσουμε πραγματικά την ελληνική οικονομία, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να διευρύνουμε την παραγωγική βάση. Χωρίς διεύρυνση της παραγωγικής βάσης η ελληνική οικονομία είναι καταδικασμένη. Για την διεύρυνση όμως της παραγωγικής βάσης πρέπει να προχωρήσουμε σε αποσυγκέντρωση της εξουσίας, γιατί όσο η εξουσία είναι συγκεντρωμένη σε λίγους, ο πλούτος μαζεύεται σε λίγους.
  • Όσον αφορά στην Αθήνα, πιστεύω ότι στη βεντάλια που ξεκινάει από το λόφο του Κολωνού μέχρι το Ρούφ, έχουμε μια τρομερή δυνατότητα ανάπτυξης της πόλης. Είναι χώροι οι οποίοι έχουν τεράστιες δυνατότητες σοβαρής ανάπτυξης με σχεδιασμό και δυστυχώς έχει γίνει «ο σκουπιδότοπος της Αθήνας». Μια εγκαταλελειμμένη περιοχή που, οτιδήποτε δεν θέλει η υπόλοιπη Αθήνα πάμε και το βάζουμε εκεί. Αυτό δεν είναι πολιτική με προοπτική, η Αθήνα είναι από τις λίγες πόλεις στον κόσμο που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει όλη της τη φύση ξεκινώντας από αυτή την περιοχή.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα της συνέντευξης στο One Channel παρακάτω:

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή