Πέφτουν τα κρούσματα στην Ευρώπη, ανεβαίνουν στη Βρετανία

Τα ημερήσια κρούσματα Covid-19 έχουν μειωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, σταθεροποιώντας  την τάση που είχε φανεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα οι μολύνσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθούν και πάλι σε ανοδική τροχιά.

by Times Newsroom 1

Αναλυτικότερα, οι μολύνσεις στην ΕΕ μειώθηκαν στις εννέα ανά 100.000 κατοίκους, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντίθετα, έχουν αυξηθεί σε πάνω από 50 ανά 100.000 άτομα.

Οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, δίνουν τον τόνο στην πορεία των κρουσμάτων. Η Ιρλανδία, επίσης, η οποία μοιράζεται σύνορα με το Ηνωμένο Βασίλειο στη Βόρεια Ιρλανδία, ανέφερε πτώση μετά την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα.

Μπορεί τα κρούσματα να ανεβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και να πέφτουν στην ΕΕ, οι θάνατοι ωστόσο πέφτουν σε όλες τις χώρες, με εξαίρεση τη Γερμανία όπου οι ανθρώπινες απώλειες έχουν αυξηθεί από τα μέσα Αυγούστου.

Η Γαλλία σημείωσε την πιο απότομη πτώση στη θνησιμότητας. Ο μέσος όρος της ΕΕ άρχισε να μειώνεται μόλις τις τελευταίες ημέρες καθώς ανέβαινε σταθερά από τα μέσα Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι τα ποσοστά εμβολιασμού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες μετά την «χλιαρή» έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος εμβολιασμών που χαρακτηρίστηκε από ελλείψεις και διαμάχες με τις φαρμακοβιομηχανίες.

Η ΕΕ κατέληξε έτσι να  κερδίσει έδαφος ξεπερνώντας το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο είχε μία από τις ταχύτερες εκστρατείες εμβολιασμού στον κόσμο στις αρχές του έτους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή