Πελώνη: Ανάγκη για κοινές λύσεις σε επίπεδο Ευρώπης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Η κα Πελώνη τόνισε ότι η Ελλάδα πήρε θέση κατά της ρωσικής εισβολής, όχι μόνο γιατί είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά επειδή είναι κράτος που ακολουθεί πολιτική αρχών, το οποίο τάσσεται υπέρ του διεθνούς δικαίου και βάσει αυτού πορεύεται η συνολική της πολιτική.

by Times Newsroom

Από την 24η Φεβρουαρίου, ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, άρχισε να γράφεται η 1η παράγραφος, της 1ης σελίδας, του 1ου κεφαλαίου της Ιστορίας του νέου κόσμου, ο οποίος θα είναι πιο περίπλοκος και μάλλον πολύπλοκος, ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, κα Αριστοτελία Πελώνη, στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς, 6-9 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η κα Πελώνη τόνισε ότι η Ελλάδα πήρε θέση κατά της ρωσικής εισβολής, όχι μόνο γιατί είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά επειδή είναι κράτος που ακολουθεί πολιτική αρχών, το οποίο τάσσεται υπέρ του διεθνούς δικαίου και βάσει αυτού πορεύεταιη συνολική της πολιτική. Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε ότι υπήρξε θετικό κλίμα στην πρόσφατη συνάντηση των δύο ηγετών και το επόμενο διάστημα θα δείξει αν θα εμπεδωθεί. Αναφερόμενη στη στάση της Τουρκίας, η κα Πελώνη σημείωσε ότι η γειτονικήχώρα φαίνεται ότι επιχειρεί να κλείσει μέτωπα και να κάνει μετατόπιση προς τη Δύση. Η μετατόπιση αυτή είναι προς όφελος της Ελλάδας, αρκεί να μην θίγονται τα εθνικά της συμφέροντα.

Σχετικά με τα ενεργειακά συμβόλαια και την περίπτωση πληρωμής τους σε ρούβλια, η αν. κυβερνητική εκπρόσωπος ήταν ξεκάθαρη ότι οι συμβάσεις αυτές είναι και πληρώνονται σε ευρώ ή σε δολάρια και ότι σε αυτό το θέμα η Ε.Ε. έχει ήδη πάρει ξεκάθαρη θέση. Σε σχετικήερώτηση της συντονίστριας της συζήτησης, δημοσιογράφου της ΕΡΤ, κυρίας Χριστίνας Βίδου, για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, η κυρία Πελώνη διέκρινε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στήριξης καιτα εναλλακτικά σχέδια για κάθε ενδεχόμενο, περιλαμβανομένης της επάρκειας, από τα μακροπρόθεσμα. Ανέφερε ότι οι κυρώσεις έχουν κόστος και ότι το κόστος αυτό είναι κοινό για τους Ευρωπαίους πολίτες, οπότε θα πρέπει να υπάρξει μια ενιαία αντιμετώπιση σε επίπεδοΕ.Ε. Ταυτόχρονα, Ελλάδα και Ε.Ε. επιταχύνουν την πράσινη μετάβαση και την απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια, βάσει τόσο κοινού όσο και εθνικού σχεδίου.

ADVERTISEMENT
Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 4ήμερο Φόρουμ Απριλίου, καθώς και τις 750 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com