Πεντάγωνο: Το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι πετά πάνω από τις κεντρικές ΗΠΑ – Δεν εγείρει «απειλή»

Συζητήθηκε το ενδεχόμενο να το καταρρίψουν μαχητικά

by Times Newsroom

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ σε νεότερη ενημέρωση για το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας, ανέφερε ότι πλέον άλλαξε πορεία και βρίσκεται πάνω από τα κεντρικά της χώρας, ενώ δεν αποτελεί «απειλή».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ αρνήθηκε να διευκρινίσει πού ακριβώς βρίσκεται το μπαλόνι, λέγοντας ότι δεν θέλει να μπει σε έναν κύκλο ενημερώσεων «ώρα με την ώρα». Παράλληλα, τόνισε πως το μπαλόνι έχει ένα μεγάλο ωφέλιμο φορτίο και κάτω από αυτό υπάρχει ένα εξάρτημα παρακολούθησης.

Συμπλήρωσε ότι δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για τους ανθρώπους στο έδαφος, πως όσοι θέλουν μπορούν να κοιτούν ψηλά στον ουρανό και πως το Πεντάγωνο δεν έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι το μπαλόνι φέρει πυρηνικό ή ραδιενεργό υλικό.

Αν και το Πεκίνο ζήτησε σήμερα συγγνώμη από τις ΗΠΑ, μιλώντας για ένα «μη στρατιωτικό» αερόπλοιο που παρασύρθηκε στον αμερικανικό εναέριο χώρο αφού παρεξέκλινε της προβλεπόμενης πορείας του, το συμβάν πυροδότησε την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν να αναβάλλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Κίνα.

Ερωτηθείς για την κινεζική μεταμέλεια, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου απάντησε: «Το γεγονός είναι ότι πρόκειται για ένα κατασκοπευτικό μπαλόνι», αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει χθες πως παρακολουθεί το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, που πετά σε μεγάλο ύψος πάνω από την επικράτεια των ΗΠΑ, περνώντας από ευαίσθητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, διαβεβαιώνοντας πως δεν εγείρει κάποια «απειλή».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com