Περαστικός ο ιός, μόνιμη η τουρκική απειλή

by Times Newsroom 1

Άγγελος Στάγκος

Δύο είναι τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, ένα αυτό που απασχολεί τον μέσο Ελληνα. Το πρώτο είναι βεβαίως η πανδημία του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις της στην καθημερινότητα του πολίτη, τόσο οι υγειονομικές όσο και οι οικονομικές, που έχουν αλλοιώσει βάναυσα την πραγματικότητα στην οποία ζούσε έως πρόσφατα. Το δεύτερο είναι εκείνο που δημιουργεί η αιχμαλωσία της γεωγραφίας, δηλαδή ο μόνιμος και αναλλοίωτος εξαναγκασμός να ζει η χώρα δίπλα στην Τουρκία. Με τη διαφορά ότι αυτό το νιώθουν κυρίως οι άνθρωποι που θέλουν και μπορούν να σκέφτονται σε ένα επίπεδο κάπως πιο συλλογικό, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που δημιουργεί η Αγκυρα για το παρόν και το μέλλον μας, άρα για εμάς και τα παιδιά μας.

Είναι γεγονός ότι ο κορωνοϊός προκαλεί ένα συνεχές άγχος, δημόσιο και ατομικό. Στην αρχή αναγκαστήκαμε να κλειστούμε και να απομονωθούμε για να γλιτώσουμε, μετά ήλθε ο φόβος της σταδιακής χαλάρωσης των αυστηρών μέτρων για να επανεκκινηθεί η οικονομία, αλλά και για να ανακουφιστεί ψυχολογικά ο πληθυσμός, στη συνέχεια ήλθε η αμφιθυμία για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τώρα τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα σχετικά με τον τουρισμό. Από τη μία πλευρά, οι πάντες καταλαβαίνουν ότι η οικονομική αναγκαιότητα επιβάλλει προσέλκυση τουριστών, από την άλλη, όλοι φοβούνται πιθανές υγειονομικές συνέπειες. Ακόμη και αναζωπύρωση της πανδημίας, που πολλοί ειδικοί θεωρούν σίγουρη. Απλώς δεν γνωρίζουν πότε θα συμβεί και ποια θα είναι η έντασή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: www.kathimerini.gr/

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή