Περιφέρεια Αττικής: Οι πολίτες δε ξεχνούν σε ποιων τη βάρδια χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές

Δεν ξεχνούν ποιοι «έπνιξαν κι έκαψαν την Αττική»

by Times Newsroom 1

Απάντηση στη χθεσινή κοινή δήλωση του Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη και του αναπληρωτή Τομεάρχη Μίλτου Χατζηγιαννάκη, με αφορμή τα προβλήματα που προκάλεσε στην Αττική η κακοκαιρία Μπάλλος, έδωσε την Παρασκευή η Περιφέρεια Αττικής, τονίζοντας πως η εν λόγω ανακοίνωση «προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών» του λεκανοπεδίου.

Στο σύντομο δελτίο τύπου της Περιφέρειας, επισημαίνεται πως «οι συμπολίτες μας δεν είναι “λωτοφάγοι” και δεν ξεχνούν ποιοι είναι αυτοί που στη διάρκεια της θητείας τους, όχι μόνον έπνιξαν κι έκαψαν την Αττική, αλλά ότι στη βάρδια τους χάθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές», ενώ καταλήγει με τη φράση: «Αιδώς Αργείοι».

Τι ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά των κ.κ. Ζαχαριάδη και Χατζηγιαννάκη τονίστηκε, την Πέμπτη, πως «η ανικανότητα της κυβέρνησης που άφησε την Αττική να καεί με μηδέν μποφόρ τώρα την βλέπει να πλημμυρίζει, ενώ ήταν ενήμερη για την έλευση των ακραίων καιρικών φαινομένων».

«Τι και αν ήταν ενήμεροι στην Κυβέρνηση και στην Περιφέρεια Αττικής ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πάλι θα φταίει κάποιος άλλος για τις τραγικές εικόνες στο σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας, στους κλειστούς δρόμους της Αθήνας και στις πλημμυρισμένες γέφυρες», ανέφεραν, ακόμη, τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσαν:

«Όμως, δεν φταίει πάντα κάποιος άλλος για την ανικανότητα της Νέας Δημοκρατίας και την διοικητική ανεπάρκεια της κυβέρνησης, καθώς ήδη από τις 9.9.2021 οι Δήμαρχοι Πειραιά, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Μοσχάτου-Ταύρου με επιστολή τους στα αρμόδια Υπουργεία είχαν εκφράσει την ανησυχία τους ότι το Λεκανοπέδιο Αττικής δεν διαθέτει ικανοποιητική αντιπλημμυρική θωράκιση».

Σε σχέση με τις επισημάνσεις αυτές οι αρμόδιοι δεν έκαναν «απολύτως τίποτα», υποστήριξαν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή