Περισσότεροι από 700 μετανάστες διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Μεσόγειο

by Times Newsroom 1

Περισσότεροι από 700 μετανάστες που προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με αυτοσχέδιες βάρκες διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο, ειδικά έξω από τη Μάλτα και τη Λιβύη, ανακοίνωσε την Κυριακή η ΜΚΟ SOS Méditerranée.

Από το Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν έξι διασώσεις στα διεθνή ύδατα, η τελευταία από τις οποίες, την Κυριακή το απόγευμα, βοήθησε στη διάσωση 106 ατόμων σε ένα υπερφορτωμένο σκάφος ανοιχτά της Μάλτας, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ΜΚΟ της οποίας η έδρα βρίσκεται στη Μασσαλία. Το σκάφος που βρισκόταν σε κίνδυνο είχε εντοπιστεί από το πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Watch. «Ο νεότερος που επέζησε αυτής της επιχείρησης είναι μόλις τριών μηνών», δήλωσε η SOS Méditerranée, που ναύλωσε το Ocean Viking, που δέχτηκε αυτούς τους μετανάστες.

Αυτή η επιχείρηση ήρθε λίγες ώρες αφότου το Ocean Viking, καθώς και τα σκάφη του Sea-Watch και η γερμανική ΜΚΟ ResQship ήρθαν σε βοήθεια για περισσότερους από 400 ανθρώπους σε κίνδυνο στην κεντρική Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου.

Αυτή η ιδιαίτερα «επικίνδυνη» διάσωση, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, κατέστησε δυνατή τη διάσωση ανθρώπων με ένα μεγάλο ξύλινο σκάφος που έπαιρνε νερό, δήλωσε στο AFP ένας εκπρόσωπος της SOS Méditerranée. Οι επιζώντες διανεμήθηκαν στη συνέχεια στο Sea-Watch3 και στο Ocean Viking για να λάβουν φροντίδα.

Από το Σάββατο, το Ocean Viking βρίσκεται στην έκτη επιχείρηση διάσωσης. Το πλοίο, το οποίο είχε ήδη μεταφέρει 196 άτομα κατά τη διάρκεια διαφόρων διασώσεων ανοιχτά της Λιβύης το Σάββατο, τώρα έχει 555 επιζώντες στο πλοίο με τις δύο επιχειρήσεις την Κυριακή. Μεταξύ αυτών είναι τουλάχιστον 28 γυναίκες, δύο από τις οποίες είναι έγκυες, και 81 ανήλικοι, εκ των οποίων 66 ασυνόδευτοι. Δεν έχει ακόμη καθοριστεί σε ποιο «ασφαλές» λιμάνι μπορούν να αποβιβαστούν οι διασωθέντες.

με πληροφορίες από τη Le Figaro

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή