Περιβαλλοντική ανάπλαση του Θεάτρου Πέτρας…

...μετά την έγκριση του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης

by Times Newsroom
«Ανοίγει η Αυλαία» για την Περιβαλλοντική Ανάπλαση του Θεάτρου Πέτρας μετά την έγκριση του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης
Έπειτα από συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, εγκρίθηκαν σημαντικές αρχιτεκτονικές μελέτες που, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, έχουν στόχο να δημιουργήσουν συνθήκες αστικής αναζωογόνησης με σημαντικά περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και αναπτυξιακά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Μία από αυτές είναι και η αρχιτεκτονική μελέτη του Θεάτρου Πέτρας, η έγκριση της οποίας αφορά στην αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και εγκαταστάσεων του Θεάτρου, την περαιτέρω αντισεισμική του θωράκιση, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και τη δημιουργία μικρών κτιριακών κατασκευών που θα φιλοξενούν δραστηριότητες συμπληρωματικές του θεάτρου.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επέμβασης αντιμετωπίζεται η ανάγκη διαμόρφωσης της εισόδου στο χώρο και η οργάνωση της πορείας προς τα δύο υπαίθρια θέατρα, η αντικατάσταση ή ανακαίνιση υφιστάμενων χώρων (φουαγιέ, αναψυκτήριο, χώροι υγιεινής, χώροι των καμαρινιών των ηθοποιών – τα οποία βρίσκονται κάτω από την κεντρική διαμορφωμένη με σκυρόδεμα κερκίδα – και άλλοι βοηθητικοί αποθηκευτικοί και ηλεκτρομηχανολογικοί χώροι).
Τέλος, προτείνεται η αναδιαμόρφωση της περίφραξης που περιβάλλει το σύνολο του χώρου, ενώ παράλληλα θα εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα για εμποδιζόμενα άτομα. Τα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις επιστρώσεις των επιφανειών είναι υψηλής βιοκλιματικής επίδοσης.

Η αναβάθμιση του Θεάτρου θα συντελέσει στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας και της αναγνωρισιμότητας του «Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας», στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, καθώς και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της Πετρούπολης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή