Περιβαλλοντικός ακτιβιστής φόρεσε τα ενός μηνός απορρίμματά του στο πλαίσιο της καμπάνιας «Trash Me»

Το «ένδυμα» είναι διάφανο και φαίνονται τα πάντα

by Times Newsroom

Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πλήρως το πόσα απορρίμματα παράγουμε σε μια δεδομένη περίοδο. Δεν ήταν όμως καθόλου δύσκολο για τον περιβαλλοντικό ακτιβιστή Rob Greenfield· έδειξε το πώς ακριβώς φαίνονται τα απορρίμματα ενός μηνός φορώντας ένα «ένδυμα» που φιλοτέχνησε ο ίδιος και το οποίο αποτελείται από τα δικά του απορρίμματα σε διάστημα 30 ημερών.

Το «ένδυμα» είναι διάφανο και φαίνονται τα πάντα: κονσέρβες, πλαστικά κυπελλάκια καφέ, συσκευασίες προϊόντων ταχυφαγείου και άλλα.

«Ο μέσος Αμερικανός παράγει 2 κιλά σκουπίδια την ημέρα και παρ’ όλα αυτά ο περισσότερος κόσμος ούτε που σκέφτεται δεύτερη φορά τα σκουπίδια του» γράφει στον ιστότοπό του ο Greenfield. «Από τη στιγμή που μπουν στον τενεκέ σκουπιδιών, παύει να είναι στο οπτικό (μας) πεδίο, είναι έξω από τη σκέψη μας» υπογραμμίζει. Δείχνοντας το πώς φαίνονται, ελπίζει ότι η οπτική εντύπωση θα κάνει τον κόσμο να σκεφτεί δεύτερη φορά για τα σκουπίδια του και να επιλέξει πιο βιώσιμες λύσεις.

Φιλοτέχνησε το «ένδυμα» στο πλαίσιο της καμπάνιας «Trash Me»· όταν το πρωτοφόρεσε, ήταν σχεδόν άδειο, στο τέλος των τριάντα ημερών ζύγιζε πάνω από 45 κιλά. Ως «κινητή διαφημιστική πινακίδα», ο Rob Greenfield μας προτρέπει να προχωρήσουμε σε θετικές αλλαγές που θα βοηθήσουν τον πλανήτη μας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή