Περσικός Κόλπος: Σε εγρήγορση η ελληνική διπλωματία – Αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με τα πληρώματα μετά την πειρατεία

«Τους αφήνουν να κυκλοφορούν και δεν υπάρχει πίεση», αποκάλυψε ο πατέρας Έλληνα ναυτικού

by Times Newsroom

Σε επιφυλακή είναι η ελληνική διπλωματία, έπειτα από την κατάληψη δύο τάνκερ από τους Φρουρούς της Επανάστασης στον Περσικό Κόλπο, με τα νέα που προκύπτουν να είναι θετικά, καθώς δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι τα πληρώματα είναι καλά στην υγεία τους και δεν τελούν υπό κράτηση.

«Το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ δεν έχει συλληφθεί και όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους και προστατεύονται και τους παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες ενώ βρίσκονται επί των πλοίων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», σημείωσε ο κρατικός Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν σε ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών έγραψε το Σάββατο στο Twitter πως «Οι παμπάλαιοι δεσμοί μας με την Ελλάδα και το λαό της θεμελιώνονταν πάντοτε στον αμοιβαίο σεβασμό».

Όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΪ, το Υπουργείο Ναυτιλίας επικοινώνησε με τους εννέα Έλληνες και τον ένα Κύπριο ναυτικούς, ενώ ήρθαν σε επαφή και με τους συγγενείς τους.

«Τους αφήνουν να κυκλοφορούν και δεν υπάρχει πίεση»

Ο πατέρας ενός ναυτικού μίλησε στο neakriti, αποκαλύπτοντας ότι ο γιος του είναι ψύχραιμος και καλά στην υγεία του, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

«Είναι ευδιάθετος. Όπως μας είπε στην αρχή όλα τα μέλη του πληρώματος, ταρακουνήθηκαν λίγο. Ήταν σε αμηχανία, αλλά μετά ηρέμησαν. Οι Ιρανοί τους συμπεριφέρονται πάρα πολύ καλά, και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι όλα θα πάνε καλά. Έχω μιλήσει και με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, από τον οποίο πήραμε επίσης θετικές επιβεβαιώσεις. Θέλω να πιστεύω πως το όλο ζήτημα θα έχει σύντομα αίσιο τέλος. Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι.

Στην τηλεφωνική επαφή που είχαμε, αν και ο γιός μου δεν μπορούσε να μιλήσει πολύ, μας είπε ότι απλώς τους δώσανε τα τηλέφωνα πίσω καθώς τους τα είχαν πάρει από την πρώτη μέρα, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας είπε τα ξημερώματα της έπομενης μέρας του τα ξαναέδωσαν. Τους αφήνουν να κυκλοφορούν πάνω στο πλοίο και δεν υπάρχει η πίεση που υπήρχε την πρώτη μέρα. Τώρα τα πράγματα είναι πιο χαλαρά και όπως μας ενημέρωσε τους συμπεριφέρονται πάρα πολύ σωστά. Έχει μείνει μέσα μια μονάδα ασφαλείας, δηλαδή περίπου δέκα άτομα, όχι παραπάνω. Ευελπιστούμε το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα να έχει αποκατασταθεί και να επέλθει η ηρεμία και η κανονικότητα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com