Πέθανε η Ντέπυ Μαρτίνη – Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε η ηθοποιός Ντέπυ Μαρτίνη, η οποία είχε συμμετάσχει σε κινηματογραφικές ταινίες την δεκαετία του 1960 ενώ είχε αναδειχθεί 5 χρόνια πριν Β’ Σταρ Ελλάδας.

by Times Newsroom

Η είδηση του θανάτου της Ντέπυ Μαρτίνη έγινε γνωστή μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό στο facebook, του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα.

Η ανάρτησή του έγραφε: «Με θλίψη μαθαίνουμε ότι ακόμα μια ηθοποιός της δεκαετίας του 60 και βραβευμένη των καλλιστείων η Ντέπυ Μαρτίνη έφυγε από την ζωή! Καλό ταξίδι…».

Το 1955 η Ντέπυ Μαρτίνη διακρίθηκε στον χώρο της μόδας με τον τίτλο της Β´ Σταρ Ελλάς, ενώ, την ίδια χρονιά, κατάφερε να λάβει και την 3η θέση στον διαγωνισμό Μις Ευρώπη.

Από το 1959 άρχισε να συμμετέχει και σε κινηματογραφικές ταινίες με σημαντικότερη τη «Φαίδρα» (1962) του Ζυλ Ντασέν με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη και τον Άντονι Πέρκινς.

Η Ντέπυ Μαρτίνη  είχε, επίσης, λάβει μέρος στον «Εφιάλτη» (1961) του πρωτοεμφανιζόμενου τότε Ερρίκου Ανδρέου, όπου εντυπωσίασε ως Εύη Λινάρδου αλλά και σε άλλες ταινίες όπως: «Νύχτες στο Μιραμάρε» (1960), «Το ποτάμι» (1960).

Ο αποχαιρετισμός του Ηρακαλή Βλάχου στην Ντέπυ Μαρτίνη

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο γιος του αείμνηστου ηθοποιού Ανέστη Βλάχου, Ηρακλής Βλάχος είχε γράψει: «Πριν λίγο μας αποχαιρέτησε μια από τις ομορφότερες Ελληνίδες ,η Ντέπυ Μαρτίνη. Ηθοποιός, μοντέλο, φίλη, άνθρωπος, ήταν χαρά μου και τιμή μου που την γνώρισα, να αναπαύεται παντοτινά η ψυχή της.

Αντίο Ντέπυ μου, καλό ταξίδι ❤️

H Ντέπυ (Δέσποινα) Μαρτίνη (1937-2023) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και μοντέλο. Κέρδισε το 1955 τον τίτλο της Β´ Σταρ Ελλάς, ενώ, την ίδια χρονιά, κατάφερε να λάβει και την 3η θέση στον διαγωνισμό ‘Μις Ευρώπη’.

Από το 1959 άρχισε να λαμβάνει μέρος και σε κινηματογραφικές ταινίες με σημαντικότερη τον Εφιάλτη (1961) του πρωτοεμφανιζόμενου Ερρίκου Ανδρέου, όπου εντυπωσίασε ως Εύη Λινάρδου. Συμμετείχε επίσης σε ταινίες όπως: Νύχτες στο Μιραμάρε (1960), Το ποτάμι (1960), ‘Φαίδρα’ (1962). Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ήταν επιχειρηματίας και παντρεμένη με τον Γ. Βουβλινόπουλο».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com