Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Ο Κώστας Τσαούσης έχασε τη μάχη για τη ζωή. Έναν πραγματικό επαγγελματία και ξεχωριστό άνθρωπο θρηνεί η δημοσιογραφική οικογένεια και ο όμιλος Alter Ego Media

by Times Newsroom

To In και ο ΟΤ αποχαιρετούν με βαθύ πόνο τον Κώστα Τσαούση. Δεν ήταν απλώς ένα συνάδελφος, ήταν ένα σημείο αναφοράς για όλες και όλους μας. Ήταν και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οράματος που έχουμε για την ενημέρωση.

Με μεγάλη διαδρομή σε πολλά μέσα, ο Κώστας Τσαούσης έγραψε ιστορία στο οικονομικό ρεπορτάζ και στη δημοσιογραφία.

Με πολύ μεγάλη παιδεία, αλλά και διαρκή επιθυμία να παρακολουθεί τις εξελίξεις, με μια αντίληψη για το ρεπορτάζ που υπερέβαινε την απλή καταγραφή των γεγονότων και με ένα ενδιαφέρον για την οικονομία που αποκάλυπτε μια βαθύτερη αγωνία για το μέλλον αυτής της χώρας και με μια ειλικρινή πίστη στη δυνατότητά της να δημιουργεί και να καινοτομεί, υπήρξε για όλες και για όλους μας πραγματικός δάσκαλος.

Ήταν μεγάλη τιμή που το τελευταίο διάστημα συνεργαζόταν μαζί και το εγχείρημα του ΟΤ δεν θα είχε στηθεί χωρίς τη δική του δημιουργικότητα και ενεργητικότητα. Είχε πάρα πολλά να δώσει ακόμη και αυτό κάνει τον πόνο μας ακόμη πιο μεγάλο.

Εμείς θα κρατήσουμε όλες τις στιγμές που περάσαμε μαζί του σε δημοσιογραφικά γραφεία και σαν τελευταία εικόνα τη χαρά που έδειχνε όταν καταφέραμε να κάνουμε το ΟΤ FORUM

Καλό ταξίδι Κώστα…

Ποιος ήταν ο Κώστας Τσαούσης

Ο Κώστας Τσαούσης υπηρέτησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας επί πέντε 5 δεκαετίες σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες, ενώ συμμετείχε σε τηλεοπτικές παραγωγές.

Η αρχή έγινε με το περιοδικό του Ρήγα, τον «Θούριο» στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Ακολούθησε η «Αυγή» (1985) και η «Καθημερινή» (1987).

Την ίδια περίοδο, συνεργάστηκε με το «Κλικ» και ήταν στην αρχική ομάδα του «Αθήνα 9,84» ως οικονομικός συντάκτης με δύο εκπομπές.

Το ’90 «μετακόμισε» στο εβδομαδιαίο τότε «Βήμα», όπου έμεινε εκεί (στον ΔΟΛ) για 11 χρόνια. Στο διάστημα αυτό -πέραν όλων των άλλων- διετέλεσε και σύμβουλος έκδοσης στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο».

Το 2000 συνέπραξε μαζί με άλλους δημοσιογράφους στο εγχείρημα του Eco2day.gr.

Από το 2003 ήταν συνεργάτης της εκδοτικής επιχείρησης «Η Καθημερινή».

Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στο πλαίσιο της διαχείρισης ειδικών εκδόσεων, όπως η μηνιαία ένθετη έκδοση που φιλοξενούσε special report του «Economist» και η ετήσια έκδοση του «Κόσμου».

Παράλληλα, συμμετείχε στην ομάδα του management της εταιρείας M media A.E (ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του Μetropolis).

Από το 2010 έως το 2019 συνεργάστηκε σε σταθερή βάση με την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και τα sites protothema.gr & newmoney.gr, ενώ συμμετείχε στην ομάδα που δούλεψε σε παραγωγές για τη Nova και τον Cosmote TV – citylife, startup Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα ήταν μέλος της οικογένειας της «Alter Ego», όπου αρθρογραφούσε για τα έντυπα μέσα και τις ιστοσελίδες ΟΤ, IN, Το Βήμα και Τα Νέα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή