Πέθανε ο Γάλλος ηθοποιός Ζακ Περέν των «Σινεμά Παράδεισος» και «Ζ»

Πρωταγωνίστησε στο γαλλικό και ιταλικό σινεμά και το ντεμπούτο του έγινε στο φιλμ του 1961, «Girl with a Suitcase», δίπλα στην Κλαούντια Καρντινάλε.

by Times Newsroom

Πέθανε χθες Πέμπτη (21 Απριλίου), σε ηλικία 80 ετών ο Γάλλος ηθοποιός και δημιουργός Ζακ Περέν. Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε η οικογένεια του ηθοποιού στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά.

«Η οικογένεια με απέραντη θλίψη σας ενημερώνει για τον θάνατο του σκηνοθέτη Ζακ Περέν, ο οποίος πέθανε ειρηνικά την Πέμπτη 21 Απριλίου στο Παρίσι», ανέφερε σε δήλωση που έστειλε στο AFP ο γιος του, Ματιέ Σιμονέ.

Γεννημένος στο Παρίσι στις 13 Ιουλίου του 1941, ο Περέν στη μακρά καριέρα του που ξεκινάει από τη δεκαετία του ’50, συμμετείχε σε πάνω από 70 κινηματογραφικές ταινίες. Πρωταγωνίστησε στο γαλλικό και ιταλικό σινεμά και το ντεμπούτο του έγινε στο φιλμ του 1961, «Girl with a Suitcase», δίπλα στην Κλαούντια Καρντινάλε.

Ο πιο διάσημος ρόλος του Περέν ήταν ο Salvatore «Totò» Di Vita στο «Cinema Paradiso» του βραβευμένου με Όσκαρ, Τζουζέπε Τορνατόρε. Συμμετείχε επίσης και στο βραβευμένο με Όσκαρ «Ζ» του Κώστα Γαβρά.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή