Πέθανε ο γλύπτης Γιώργος Καλακαλλάς

Έργα του έχουν εκτεθεί σε κλειστούς αλλά και δημόσιους χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού

by Times Newsroom 1

Ο γλύπτης Γιώργος Καλακαλλάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Πολυβραβευμένος και με καλλιτεχνική παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είχε εκθέσει έργα του σε Μουσεία, γκαλερί, αίθουσες τέχνης αλλά και δημόσιους χώρους.

Γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1938 και σπούδασε με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών της Αθήνας. Ήταν καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών από το 1965 έως το 2005. Κατά την διάρκεια της καλλιτεχνικής διαδρομής του έλαβε περισσότερα από 15 πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς πανελλήνιους και παγκόσμιους. Είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και περί τις 90 εκθέσεις στο εξωτερικό.

Σημαντικός αριθμός έργων του βρίσκονται επίσης σε Μουσεία, Πινακοθήκες, Ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές ενώ δημιουργίες του βρίσκονται επίσης τοποθετημένες σε δημόσιους χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή