Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μάζης

Ο ηθοποιός που εμφανίστηκε σε ταινίες όπως «Ο Θίασος» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και χάρισε την φωνή του σε animation όπως το «Sailor Moon» ήταν 84 ετών

by Times Newsroom

Πέθανε στα 84 του χρόνια ο ηθοποιός Γιώργος Μάζης. 

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης.

Συγκεκριμένα, διαβάζουμε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Έφυγε ο Γιώργος Μάζης… Πολύ λυπήθηκα. ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ. Στη σκηνή αυτή, δείτε κίνηση, φωνή και ερμηνεία στην κόψη! Όταν ξεκουμπώνει το σακάκι του και μένει για λίγο έτσι, άοπλος, λέει όλη τη μετεμφυλιακή μας Ιστορία χωρίς λόγια», έγραψε, αναφερόμενος στον ρόλο του Μάζη στον «Θίασο», την ταινία-σταθμό για το ελληνικό σινεμά, του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, γράφοντας: «Καθώς οδηγώ προς την Επίδαυρο ένα θλιβερό νέο ήρθε για έναν πολύ καλό συναδελφό μας που έφυγε δυστυχώς… Και ο Γιώργος Μάζης δεν είναι πια ανάμεσά μας… ένας πολύ καλός μου φίλος πού μαζί του ξεκίνησα την ιστορία της μεταγλώττισης και συνεργαστήκαμε πολλές φορές μαζί στο θέατρο Καλό ταξίδι Γιώργο μου».

Ο Γιώργος Μάζης, κατά την διάρκεια της καριέρας του, χάρισε πολλές φορές την φωνή του στην μεταγλώττιση μερικών από τα πιο αγαπημένα παιδικά κινούμενα σχέδια όπως τα «Sailor Moon», «Κάντι Κάντι», «Η πεντάμορφη και το τέρας», «Ρομπέν των δασών», «Καρουζέλ», «Ποντικομικρούλης 2».

Ο Γιώργος Μάζης γεννήθηκε το 1938 στην Ελευσίνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών. Στην δεκαετία του ’70 παντρεύτηκε την επίσης ηθοποιό Ελπίδα Μπραουδάκη.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή