Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Φυσσούν

by Times Newsroom 1
Share this

Πέθανε, σε ηλικία 84 ετών, ο ηθοποιός Κώστας Φυσσούν, αδελφός του, επίσης, ηθοποιού Πέτρου Φυσσούν ο οποίος πέθανε το 2016.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Καλαθάς.

Ο Κώστας Φυσσούν γεννήθηκε το 1936 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή «Κωστή Μιχαηλίδη».

Είχε συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, σε κινηματογραφικές ταινίες, ενώ είχε πάρει μέρος και σε γνωστές θεατρικές παραστάσεις.

Στην κινηματογραφική ταινία «Άντρας Είμαι Και… Το Κέφι Μου Θα Κάνω!» αναγράφεται ως Κώστας Φυσσούν, ενώ στην κινηματογραφική ταινία «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» εμφανίζεται ως Κωνσταντίνος Φυσσούν, όπου είναι και το βαφτιστικό του.

O Κώστας Φυσσούν ήταν μικρότερος αδελφός του, επίσης, γνωστού ηθοποιού, Πέτρου Φυσσούν, ο οποίος πέθανε το 2016.

GRVIDSMASTER

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο όπου ο Κώστας Φυσσούν τραγουδάει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία το «Δόλωμα» το τραγούδι «Άστο το χεράκι σου». Μερικές από τις ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου στις οποίες είχε εμφανιστεί ο Κώστας Φυσσούν είναι «Ο Θησαυρός Του Μακαρίτη» 19592, «Το Δόλωμα» (1964) και «Ένα Έξυπνο Έξυπνο Μούτρο» (1965). Ο Κώστας Φυσσούν είχε, επίσης, στο ενεργητικό του εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές, όπως η «Λέσχη μυστηρίου» της ΕΡΤ.

Φιλμογραφία

  • «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» 1958
  • «Μια λατέρνα μια ζωή» 1958
  •  «Λαός και Κολωνάκι» 1959
  •  «Να ζήσουν τα φτωχόπαιδα» 1959
  • «Ναυάγια της ζωής» 1959
  • «Ο θείος από τον Καναδά» 1959
  • «Ο θησαυρός του μακαρίτη» 1959
  •  «Άντρας είμαι και…το κέφι μου θα κάνω!» 1960
  • «Ο Θύμιος τάχει 400» 1960
  • «Πρέπει να Ζήσεις Τίμια» 1962
  • «Αυτό το κάτι άλλο» 1963
  • «Το Δόλωμα» 1964
  • «Ενωμένοι στη ζωή και στο θάνατο» 1964
  •  «Η μοίρα ενός αθώου» 1965
  • «Ένα έξυπνο έξυπνο… μούτρο» 1965
  • «Όχι, …κύριε Τζόνσον» 1965
  • «Αδίστακτοι» 1965
  • «Γλυκειά, γλυκειά μου αγάπη» 1965
  • «Ο προδότης» 1967
  •  «Ο Γοργοπόταμος» 1968
  • «Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν» 1968
  • «Αγωνία για τον έρωτα» 1969
  •  «Ο δοσίλογος» 1970
  • «Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες» 1970
  • «Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ» 1970
  • «Αγάπησα μια… πολυθρόνα» 1971
  •  «Ο τρελοπενηντάρης» 1971
  • «Happy Day» 1977
  • «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» 1980
Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή