Πέθανε ο ηθοποιός Ray Liotta

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο Αμερικανός πολυβραβευμένος ηθοποιός και παραγωγός κινηματογράφου, Ray Liotta.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο ηθοποιός πέθανε στον ύπνο του στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου γύριζε την ταινία «Dangerous Waters».

Το ξεκίνημα της καριέρας του ήρθε με το κλασικό αστυνομικό έργο «Goodfellas» του Μάρτιν Σκορτσέζε, το 1990, όπου ενσάρκωσε τον Χένρι Χιλ, παίζοντας στο πλευρό του Ρόμπερτ ντε Νίρο και του Τζο Πέσι.

Ο Liotta είχε επίσης διάσημες ερμηνείες σε ταινίες όπως οι «Something Wild» και «Field of Dreams».

Ο βραβευμένος ηθοποιός αφήνει πίσω του την κόρη του, Karsen. Ήταν αρραβωνιασμένος και ετοιμαζόταν να παντρευτεί την Jacy Nittolo.

O Ray Liotta ήταν απόφοιτος της σχολής υποκριτικής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι. Διακρίθηκε αρχικά συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές σειρές, όπως στο σίριαλ «Στην Εντατική», λαμβάνοντας ένα βραβείο Emmy κι ένα Prism.

Ακολούθως, ασχολήθηκε με το σινεμά αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για τη συμμετοχή του στην ταινία του Τζοναθαν Ντέμι με τίτλο «Άγριο Θηλυκό» (1986).

Το μονοπλάνο του Σκορσέζε από το «Goodfellas» είναι από τις διασημότερες σκηνές της καριέρας του. Η κάμερα ακολουθεί τον Liotta και τη Lorraine Bracco μέσα από τη διαδρομή του θρυλικού club Copacabana.

Μετά την ερμηνεία του ως Φρανκ Σινάτρα στην τηλεταινία «The Rat Pack» (1998), ήταν υποψήφιος για τη διάκριση Screen Actors.

Το 2004 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο Μπρόντγουεϊ λαμβάνοντας μέρος στην παράσταση «Match», ενώ παράλληλα, τιμήθηκε με την απονομή του 70ου ετήσιου βραβείου Drama League.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com