Πέθανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εμίρης του Άμπου Ντάμπι

Είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο το 2014

by Times Newsroom

Πέθανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σέιχ Χαλίφα μπιν Ζάγεντ αλ Ναχίαν και εμίρης του Άμπου Ντάμπι, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Κατά το Σύνταγμα, ο αντιπρόεδρος Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ αλ-Μάκτουμ, εμίρης του Ντουμπάι θα ασκεί καθήκοντα προέδρου μέχρι την σύγκληση του ομοσπονδιακού συμβουλίου, εντός 30 ημερών, για την εκλογή του νέου προέδρου.

Ο Σέιχ Χαλίφα Μπιν Ζάγεντ Αλ Ναχίαν γεννήθηκε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 1948, το 2004 ανέλαβε την ηγεσία του πλουσιότερου εμιράτου, του Αμπού Ντάμπι και έγινε αρχηγός του κράτους. Αναμένεται ότι διάδοχός του ως εμίρης του Αμπού Ντάμπι θα αναδειχθεί ο ετεροθαλής αδελφός του Πρίγκιπας Διάδοχος Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ-Ναχίαν.

Ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ ήταν ο ντε φάκτο ηγέτης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μετά το 2014, όταν ο Χαλίφα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Έκτοτε σπανίως εμφανίσθηκε δημοσίως.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com